Як гадаєте, з чого краще починати знайомство з містом? Підказуємо: зі старої його частини. Саме тут, куди б ви не поїхали, на вас чекає справжнє обличчя міста. Литовська Клайпеда - не виняток. У Старому місті Клайпеди зосереджена велика кількість мальовничих вуличок, буквально всіяних присадкуватими будиночками з черепичними дахами і фасадами, повитими виноградною лозою. Усі дороги Старого міста рано чи пізно приведуть вас до центральної його частини - Театральної площі. Додатково під час екскурсії Клайпедою ви ще не раз зустрінете і мініатюрні площі, засаджені деревами і квітучими клумбами. Тож, якщо ви плануєте поїздку до Клайпеди, екскурсія старим її районом має стати обов'язковим пунктом вашої програми відпочинку.

Ключові визначні пам'ятки Клайпеди

Звичайно ж, до їх числа належить скульптура національного фольклорного персонажа - Аніки, і відомий далеко за межами Литви фонтан Симона Даха. Крім цих двох об'єктів, до найяскравіших визначних пам'яток Клайпеди належить, безумовно, Музей годинників. Тут зібрано як знайомі нам механізми, так і хронометри XVI століття і навіть ті, що належать до доісторичної епохи. Є в Клайпеді й інші музеї, картинні галереї, виставки - це місто справжня мекка для шанувальників культури і мистецтв.

Фонтан Симона Даха

З незвичайних музеїв, які ви навряд чи знайдете в будь-якому іншому місті, варто назвати Морський музей. Зазвичай він включений у тематичні екскурсії Клайпедою. І не дарма: тут багато спеціалізованих залів, зокрема - зал, присвячений розвитку міста як портового центру. Серед експонатів музею на вас чекають старовинні карти і моделі найрізноманітніших суден. Дітям буде цікаво відвідати і місцевий дельфінарій з величезним акваріумом.

Морський музей title=

Дещо ще

Прямуючи до Клайпеди, вивчіть програму розважальних заходів - можливо, деякі з них будуть вам особливо цікавими, тому їх варто включити в програму найближчих екскурсій. Але якщо вам цікава безпосередньо історія міста і ви б хотіли побачити якомога більше історично значущих об'єктів, тоді обов'язково відвідайте замок Klaipėdos Pilis. Легенда свідчить, що побудований він у середині XIII століття з оборонною метою: замок захищав місто від численних нападів. У XIX столітті він втратив своє значення і зараз є музейним об'єктом, хоч і з бастіонами, що досі функціонують. Під час екскурсії замком ви дізнаєтеся про нього набагато більше і на деякий час поринете в ті далекі часи, коли замок був життєздатним. Уявляєте, яка мандрівка в минуле і назад - у майбутнє - на вас чекає!

Замок Klaipėdos Pilis

Взагалі, в Клайпеді величезна кількість пам'яток, які яскраво оповідають про непросте минуле всієї країни і міста. І на вас чекає незабутнє знайомство з ними.

Другие статьи