Що означає - вирушити на екскурсію? У випадку з Талліном - потрапити в справжнісіньку казку. Як варіант - ви перенесетеся в далеке минуле і подивитеся на подорожі під іншим кутом: так, відпочивати можна не тільки, лежачи на березі моря, а й блукаючи вузькими середньовічними вуличками.

Таллин

Особливою є будь-яка екскурсія по Талліну. Місцеві намагаються абстрагуватися від радянського минулого їхньої держави, тому роблять так, щоб кожна прогулянка мала максимально європейський вигляд. А за можливості - з елементами Середньовіччя. Приміром, є в Талліні вулиця, де можна постріляти з лука чи долучитися ще до якоїсь середньовічної активності. Начебто нічого надприродного, але за рахунок таких деталей ви запам'ятаєте Таллінн як європейську столицю.

Крепостные стены

Додадуть атмосферності й круглі вежі, кріпосні стіни, виряджені в тематичне вбрання дівчата, які пригощатимуть вас смаженими горішками з корицею. Зазвичай екскурсії, присвячені величному минулому естонського народу, охоплюють дві ключові вулиці міста, - власне, ті, де зосереджені старовинні будівлі. Але тривають вони недовго, хоча й на швидкість тут змагань немає. Тут важливо інше: наскільки цікаво й пізнавально розповідатиме про місто ваш екскурсовод. Буває, хтось пробіжиться у складі туристичної групи галопом по Європах і не помітить важливих дрібниць, завдяки яким і складається загальне враження про нову країну. Але ж якщо сповільнитися, прислухатися до кожного факту, про який розповідає гід, і роздивлятися вікна, фасади будинків і дахи, ви з більшою ймовірністю отримаєте те, за чим приїхали в Естонію.

Оглядова екскурсія сучасним Талліном

Не Старим містом єдиним - побачити нові райони столиці повинен кожен поважаючий себе турист. А як же фотографії будинків із червоними дахами? Це ж, як у Празі: якщо вже ви тут, просто дозвольте собі побути бездіяльним туристом і помилуватися краєвидами на місто через об'єктив фотокамери.

Старе місто

Етнографічна подорож Естонці вважаються одним із найбільш мовчазних європейських народів, зате за кількістю національних пісень вони ледь не лідери в усьому світі. А ще у них 15 повітів (щось на кшталт наших областей), які сильно різняться між собою за діалектами. І все ж є у них багато спільного, в чому ви зможете переконатися, відвідавши музей під відкритим небом - поселення Рокка аль Маре. Тут усе влаштовано таким чином, щоб показати, як жили місцеві 150-100 років тому. Для туристів відтворили максимально правдоподібну обстановку тих часів: поставили млин, звели каплицю, побудували школу і аптеку, - в принципі, тут є все, що має бути в типовому естонському селі. Колоритне місце, куди варто з'їздити, якщо ви плануєте відвідати не просто екскурсії для галочки, а пізнавальні екскурсії по Талліну.

Другие статьи