Інсбрук - без перебільшення одне з наймальовничіших міст в австрійських Альпах, що розташувалося біля підніжжя гір. Тут кришталево чисте повітря, практично незаймана людиною природа і прекрасні умови для розміреного відпочинку під час піших екскурсій Інсбруком. Найбільше тут туристів, які захоплюються гірськолижним спортом, що не дивно: Інсбрук двічі приймав Зимові Олімпійські ігри. А ще це місто було колись резиденцією Габсбургів, зараз воно вважається серцем Європи. Завдяки своєму вдалому географічному положенню Інсбрук відмінно справляється з тим, щоб бути буквально візитною карткою Австрії - сюди щорічно стікаються туристи з усього світу.

Якщо від поїздки в це місто ви чекаєте різноманітних вражень, ви не прогадали:
  • Центр тут середньовічний, і від кожної будівлі віє історією.
  • Але водночас як гірськолижний курорт Інсбрук облаштований за останнім словом науки і техніки.
Навіть за один день екскурсій ви подивитеся на Інсбрук під різними кутами й отримаєте на перший погляд суперечливі враження.

Блошині ринки та центр міста як найпопулярніші туристичні місця в Інсбруку

Втім, не варто протиставляти історичну спадщину міста його спортивному сьогоденню. Гірськолижний курорт тут влаштувався кілька століть тому, а отже, лижні традиції - невід'ємна частина біографії Інсбрука, без якої, можливо, це місто і не здобуло б собі нинішньої слави. Щоб переконатися в багатій гірськолижній спадщині Інсбрука, не обов'язково брати тематичну екскурсію, - загляньте на місцеві блошині ринки. Найпопулярніший там товар - спортивний інвентар різних епох, і, що тішить, - за прийнятними цінами. Прогулятися між рядами краще не поодинці, а зі знаючим гідом - так блошиний ринок стане однією з найяскравіших подій вашої поїздки.

Продовжити свою прогулянку містом можете відвідуванням барокового собору св. Якова (XVIII століття), або ж - знайомством із Тріумфальною аркою. А ще краще - вирушайте на центральну вулицю міста - Марія Штрассе. Виглядає вона на дуже середньовічний манер, хоч і якісно відреставрована. Тут безліч сувенірних крамничок, тихих кав'ярень, книжкових крамничок та інших закладів, які формують затишну атмосферу центру міста.

Замок Амбрас

Пам'ятка, до якої приведе вас майже кожна екскурсія Інсбруком, - білокам'яний замок Амбрас (XVI століття). Колись на його місці височіла фортеця, сьогодні ця будівля має вигляд будиночка для відпочинку, ось тільки будиночок цей величезних масштабів. У залах на нижньому поверсі представлені колекції артефактів, які збирали представники королівської сім'ї: зброя, рукописи, старі книги. Також там зібрано 200 портретів різних представників династії Габсбургів, намальовані іменитими майстрами.

Як ви зрозумієте вже з першої оглядової екскурсії Інсбруком, тут є чим захоплюватися і куди витратити час. Насолоджуйтеся!

Другие статьи