Зальцбург - не просто місто, а, між іншим, одне з чудес вишуканої європейської культури. Туристи з'їжджаються сюди немов паломники з усього світу, і є ризик загубитися в цих натовпах. А щоб цього не сталося і щоб ви відчули непідробну аристократичну атмосферу Зальцбурга, вирушайте на екскурсію містом із місцевим гідом. Тим паче, що російськомовні екскурсії тут - звична справа, це навіть ознака хорошого тону - надавати гостям міста можливість познайомитися з ним їхньою рідною мовою. А почати краще з незмінної класики.
Класика як бренд Для старої частини Зальцбурга класика - схожа на стиль життя. Вона проявляється в усьому - починаючи з витонченості житлових будинків, парків і палаців і закінчуючи смаком кави та місцевої випічки, поласувати якими можна в затишних кафешках старого міста. Взагалі, початок своєї історії Зальцбург бере ще з кам'яного віку. Кожна наступна епоха залишала на поселенні незгладимий слід: в архітектурі, релігії, загальному настрої, що витає в місті.

Зальцбург

Найбільш значущі побудови Зальцбурга з'явилися в період раннього Середньовіччя і визначили статус міста як резиденції архієпископів - тут зводили насамперед монастирі. Лише після них почали будувати палаци та фортецю. Що визначило на століття вперед обличчя Зальцбурга, то це будівлі в стилі бароко періоду XVII-XVIII століть із характерними для них розкішшю і нальотом богемності.

Чим ще знамените місто І все ж знаменитим Зальцбург зробив Моцарт. Його ім'я тут прив'язують і до шоколаду, і до напоїв, і до туристичних товарів та знакових заходів. Саме тому до всіх тематичних байок і легенд треба буде ставитися скептично, щоб вчасно відсіяти зерна від плевел. Розумний гід, з яким ви, напевно, вирушите на екскурсію по Зальцбургу, допоможе вам зорієнтуватися в розмаїтті інформації про місто, в тому числі - в інформації про Моцарта. Незважаючи на, безумовно, багату історію і незриму присутність старовини в усьому, Зальцбург був і залишається підприємливим містом. Процвітаючий бізнес - ще одна візитна його картка, і ви в цьому переконаєтеся, коли вирушите на прогулянку сучасним Зальцбургом. Утім, щоб побачити все з наміченого плану, слід розумно розпоряджатися своїм часом. І все одно, тільки живучи тут на постійній основі можна дізнатися, який же він насправді - зразок класики та витонченості, австрійський Зальцбург. Вичерпні екскурсії допоможуть відкрити завісу таємниці.



Другие статьи