Нарва - одне з небагатьох міст у Естонії, чиє населення практично повністю російськомовне. Це легко пояснити географічним розташуванням міста: воно впритул межує з Росією, а тому - сюди зручно добиратися із Санкт-Петербурга. Хоча немає складнощів і з тим, щоб приїхати на екскурсію Нарвою і з України. Налагоджене автобусне сполучення між Україною та Естонією дасть вам змогу потрапити сюди в будь-яку пору року і сповна насолодитися вивченням місцевих визначних пам'яток. А щоб точно знати, чим зайнятися в Нарві, а не просто блукати її вулицями, запасіться терпінням і складіть список обов'язкових до відвідування місць. Так, які ж з екскурсій варто включити до своєї туристичної програми? Зараз ми підкажемо ключові з них.

Одна з екскурсій познайомить вас із середньовічною Нарвою. Адже відомо, що місто стародавнє: заселялася ця місцевість ще з кам'яного віку, а перші стіни фортеці були зведені вже в XII столітті. У рамках екскурсії вам запропонують здійснити пішу прогулянку містом і побувати біля підніжжя замку Германа, у Темному саду, пройтися Ратушною площею і відвідати бастіон Врангель. Зазвичай гіди створюють для туристів максимально атмосферні умови відпочинку, щоб ви відчули себе в ролі диких вікінгів, які, між іншим, долали річкою Нарвою свій знаменитий на весь світ шлях із варяг у греки. Ви зможете не тільки помилуватися історичними будівлями, а й доторкнутися до багатьох історичних артефактів, що налічують понад 1000 років. І звичайно, традиційна розвага для гостей міста - участь в історичних іграх. Ваша прогулянка обіцяє бути насиченою!

Замок Германа

Екскурсія у XIX століття Неподалік від Нарви розташувалося селище Гунгербург, офіційна назва якого - Нарва-Йиесуу. Це курортне містечко, куди любили приїжджати імениті художники, письменники та представники імператорської родини. Вважається, що там збирався весь цвіт інтелігенції, щоб і себе показати, і на інших подивитися. Це ідеальне місце для романтичного відпочинку, особливо, якщо ви закохані в епоху XIX століття. Тут легко уявити себе дамою в капелюшку і з ажурною парасолькою від сонця, або елегантним джентльменом з тростинкою і в капелюсі-циліндрі. Гід, який супроводжуватиме вас під час екскурсії, відтворить атмосферу того часу щонайменше детальними розповідями про людей, які тут бували в ті часи, і про їхні звичаї.

Селище Гунгербург

Що ще подивитися в Нарві? Об'єктів, що становлять інтерес для гостей міста, предостатньо. Розподіліть свій час так, щоб встигнути відвідати і основні екскурсії, і прогуляйтеся Нарвою самостійно. Наприклад, завітайте до музею просто неба, який створили навколо найстарішої фабрики в Естонії - Кренгольмської мануфактури. Колись тут працювало близько 10 тисяч осіб. Спеціально під їхні потреби тут звели лікарню і щось на зразок гуртожитків, але тоді вони називалися казарми. Сьогодні всі ці споруди доступні для відвідування туристами.

Другие статьи