Збираючись у далеку дорогу, найменше хочеться витрачати час на підготовку даремно. Краще ретельно зібрати валізу, спланувати програму відпочинку або вирішити робочі питання, ніж годинами вистоювати в черзі за квитком, правда ж? Утім, цього від вас уже й не вимагається. У наш час, щоб поїхати за кордон на автобусі, достатньо зайти на сайт із продажу квитків і там же купити собі квиток. 

Онлайн-купівля квитків: ознака цивілізованого суспільства чи дивовижна дивина?

Припустімо, вам потрібно потрапити з Києва до польського Лодзя. Раніше ви б як вчинили? Напевно стали б дізнаватися у знайомих, як вони туди їздили, де брали квитки і за скільки, тощо. Сьогодні, завдяки сучасним технологіям, все спростилося до невпізнання. 

Ви ж помічали, що системи онлайн-бронювання дають змогу оформити квиток буквально за лічені хвилини? Але, якби тільки це. Додаткова можливість таких систем - вибір потрібного місця в салоні. Як то кажуть, ніколи такого не було, і ось знову. Справді, раніше ми просто мовчки купували квитки на автобуси в касах автостанцій, а де в підсумку знаходяться наші місця в салоні, дізнавалися вже під час посадки. І одна справа, якщо місце нормальне, і зовсім інша, якщо "розсадження вільне" або квиток на 52-ге місце, а загалом їх в автобусі 45. Знайома ситуація, правда? Правильно, ворога краще знати в обличчя, тож тепер, навчені досвідом, ми можемо швидко прикинути, яким способом купувати квитки безпечніше. Повірте, тут відповідь одна, і вона очевидна: тільки купівля через сайт. І це не якась дивовижна дивина, а ознака цивілізованого суспільства, в якому цінується час кожної людини.

Якщо на вас чекає поїздка до Польщі - припустимо, на міжнародному автобусі Київ - Лодзь, - і ви шукаєте квитки, ось що рекомендуємо зробити:

  • Визначтеся з датою поїздки - куди простіше діяти, коли ви точно знаєте, що такого-то числа потрібно виїхати. Ну, або хоча б приблизного числа. 
  • Скористайтеся сайтом прямого перевізника (ви, до речі, визначилися з компанією-перевізником?) і знайдіть там форму пошуку квитків. 
  • Заповніть її та виберіть потрібний рейс. Якщо на потрібну вам дату рейсу немає, не сумуйте - шукайте далі. Як варіант, розгляньте виїзд з іншого - найближчого до вас - міста. 
  • Уважно заповнюйте поля для ПІБ, номера телефону та email - від цього залежить не просто якість поїздки, а в принципі, відбудеться вона чи ні.

Багато сучасних перевізників пропонують оплатити квитки одразу на сайті - скористайтеся цією опцією. Там нічого складного, особливо якщо покупки в інтернет-магазинах - звична для вас справа. Оплачений квиток одразу прилетить вам на електронну пошту. Дізнайтеся у перевізника, чи обов'язково роздруковувати його, чи можна пред'явити з телефону тільки електронну версію. Наприклад, у випадку з TransTempo досить і електронного квитка, тож, будете їхати з Києва до Лодзі, можете не шукати роздруківку, просто не забудьте свій смартфон і про всяк випадок скачайте туди квиток, щоб швидко пред'явити його під час посадки.

З квитками зрозуміло, а що щодо автобуса?

Про сучасні автобуси за замовчуванням мають бути комфортабельні. Але, як показує практика, такі автобуси зустрічаються не скрізь і не завжди. Якщо говорити про автопарк компанії TransTempo, то тут можете не переживати за свій комфорт - ви поїдете з вітерцем... Точніше, з комфортом. І ось чому. 

Причин кілька. Перша - ціна. Порівняно з авіаперельотами поїздка автобусом виявиться рятівною для вашого гаманця - вартість автобусних квитків у 2-3 рази нижча, ніж на літак. У чому підступ? - напевно запитаєте ви. Його немає, просто на відміну від літаків автобуси їдуть трохи довше. Так, з Києва до Лодзі їхати годин 15, бо відстань близько 1000 км + час, який треба буде провести на митниці. І тут у гру вступає наступна причина, чому варто купувати квитки на автобус Київ - Лодзь, - сервіс.

З автобуса можна вийти на запланованих санітарних зупинках, а за потреби - навіть за запитом. Вийти з автобуса - значить, розім'ятися, походити, озирнутися на всі боки, перекусити або випити кави на заправці чи в придорожньому кафе. Утім, гаряча кава і чай будуть вам доступні і в салоні. Крім напоїв, стюардеса видасть також плед і подушку зі змінною наволочкою, щоб ви могли поспати в дорозі. 

Що ще доступно в комфортабельних автобусах, зокрема в тому, що йде за маршрутом Київ - Лодзь:

  • Безкоштовний вайфай.
  • Usb-роз'єми для зарядки телефонів.
  • Мультимедіа система з уже завантаженими спеціально для вас фільмами та музикою. Вам доступні як відомі хіти, так і новинки. 
  • Кондиціонер, регульовані крісла, світло над кріслом.

Ну, як - ми переконали вас у тому, що подорожувати до Польщі автобусом - найкраще з доступних рішень? Ось і чудово. Залишається визначитися з датою поїздки, купити квиток і збирати документи. Запитаєте - які ще документи? О, це вже зовсім інша історія. Про неї - якось наступного разу.

Другие статьи