Якщо ви опинилися в Талліні, готуйтеся захоплююче провести час. Це місто нікого не залишить байдужим, кожен знайде тут заняття до душі - від відвідування знаменитих пам'яток до вечері в популярному на всю Естонію ресторані. При цьому на відпустку не обов'язково витрачати багато грошей. Цілком реально організувати і недорогий відпочинок у Талліні.

Співоче ПолеТаллін

На чому заощадити насамперед

Для початку відшукайте в Старому місті безкоштовну оглядову екскурсію. Її водять волонетри - представники молодіжних організацій, які просто отримують задоволення від того, чим займаються. З ними ви побачите всі основні визначні пам'ятки естонської столиці і, що найприємніше, не витратите на це гроші. І не думайте, що безкоштовна прогулянка позбавить вас задоволення побачити найбільш значущі місця столиці. Навпаки - гуляючи, ви побачите справжнє її обличчя. Усе Старе місто - як музей просто неба. Просто уважно придивляйтеся до кожного куточка, не поспішайте, вдивляйтеся в обличчя місцевих жителів, у їхні будинки, оформлення вікон.

Найвідоміші пам'ятки Талліна:

  • Сад короля Датського
  • Кошачий колодец
  • Старовинна аптека
  • Музей банківської справи

Безкоштовний вид на місто

Хочете гарний вид із вікна? Можете зняти дороге житло, чиї вікна виходять на море або дають прекрасний панорманий огляд на Таллінн. Але ж у цьому разі доведеться платити, і ні про який недорогий відпочинок у Таллінні й мови бути не може. Як же вчинити? Рішення є. Відвідайте популярні оглядові майданчики міста: Паткулі, Тоомпеа або Кохтуотса.

Вид на місто

Таллінн - місто невелике, його можна обійти за день. Але, якщо ви не поспішаєте і хотіли б перейнятися локальною атмосферою, зупиніться в одному із затишних хостелів. Скільки це коштуватиме - залежить від рівня вашого комфорту: можна винайняти ліжко-місце у великій кімнаті за 10 євро, а можна - більш відокремлену кімнату у гостинному будинку вже за 20 євро. Є в Талліні й хороші готелі - як то кажуть, на будь-який гаманець. Що ж до їжі, то тут, поки сам не спробуєш, не знатимеш напевно. Придивіться, де найбільше людей, можете для початку ознайомитися з меню і прикинути, наскільки воно вам по кишені. Але в будь-якому разі, перебуваючи в Естонії, гріх не спробувати її фірмові страви. І навіть якщо це трапиться в ресторанчику, цей похід все одно не порушить ваших планів на недорогий відпочинок у Таллінні.

Другие статьи