Естонія - одна з тих країн, куди не ломляться натовпи туристів, і тим не менш, де є всі умови для повноцінного відпочинку хоч галасливою компанією, хоч по-сімейному. З одного боку сюди можна приїжджати заради пляжного відпочинку на березі Балтійського моря, з іншого - є шикарні умови зупиниться на оздоровчих курортах навколо місцевих озер. Завдяки помірному клімату відпочинок в Естонії виходить неквапливим і підходить навіть людям похилого віку в розпал літа. Характерна для Естонії температура влітку рідко піднімається вище 23 градусів, - прекрасна новина для тих, хто страждає від тиску.

Взагалі, вся територія Естонії - суцільний курорт і санаторій. Одні зупиняються на березі моря, а інші віддають перевагу естонській глибинці й усамітнюються на хуторах і фермах. Тут кожен знайде відповідний вид відпочинку, зокрема - екскурсійний.

Так, насамперед варто подивитися столицю Естонії - Таллінн. Йому, як і всій країні, притаманна неквапливість, і водночас він уже далекий від радянської спадщини: доглянутий і акуратний, Таллінн цілком претендує на звання одного з найкрасивіших європейських міст. Що стосується екскурсій містом, то допитливому туристу, який любить розглядати все ґрунтовно і всерйоз, є за що зачепитися поглядом. У Талліні багато музеїв, старих фортець і замків. Зрозуміло, вся найстаріша архітектура, що відноситься до Середньовіччя, архітектура зосереджена в Старій частині міста, а ось за пляжами варто поїхати в райони Піріта і Хааберсті.

Таллінн

Після Талліна свій відпочинок в Естонії продовжите містом Тарту. Воно вважається інтелектуальною столицею країни, тут же розташований великий університет - Тартуський. Захочете відшукати антикварні крамнички і колоритні кафе з ресторанами, дізнайтеся у місцевих, де стара частина міста. Там же, по сусідству, розташовані й культурно-історичні пам'ятки цього затишного містечка.

Тарту

Якщо ви приїхали в Естонію на відпочинок, напевно, вам цікаво знати, на які курорти звернути увагу і де оздоровитися. На північ від міста Нарва розташований курорт Нарва-Йиесуу з широким пляжем із білого піску, а завдяки джерелу з мінеральною водою тут можна поєднувати оздоровлення і просто пляжний відпочинок. Що стосується суто літнього відпочинку, то тут варто їхати на курорт Пярну, він лежить на південь від Талліна. З цікавого тут - спа-салони, дві церкви, ратуша та інші архітектурні пам'ятки. В Естонії ще багато курортних містечок, які корисно буде відвідати людям, зацікавленим в оздоровленні. Конкретний маршрут відпочинку можна коригувати вже будучи на місці та поспілкувавшись із місцевими.

Пярну

Сама Естонія досить компактна, щоб всерйоз перейматися тим, що може не вистачити часу на знайомство з усіма цікавинками країни. Насправді за одні вихідні можна обходити і об'їздити все, що заплануєте, - навіть із дітьми або з батьками у віці. Звісно, якщо маєте на меті провести в Естонії тиждень або більше, напевно, ви станете обирати конкретний санаторій. А ось для поверхневого знайомства з новою країною достатньо буде озброїтися гарним настроєм і цікавістю. Все, гарний відпочинок в Естонії вам забезпечений.

Другие статьи