Місто Люблін розташований у Польщі неподалік від кордону з Україною та Польщею. Сюди дуже зручно добиратися зі Львова: сідайте на автобус і через 6-7 годин ваш недорогий відпочинок у Любліні продовжиться. Чому продовжиться? Тому що почався він явно з купівлі недорогих автобусних квитків. А це - найважливіший фактор, що впливає на бюджет. Почніть свій відпочинок правильно - купуйте квиток на автобус у компанії Tanstempo, тому що він коштує близько 200-300 грн. Найчастіше середній чек у супермаркеті в нас більший, правда ж? А тут - ціла подорож за кордон, тим більше - до Малого Кракова. Так-так, саме так величають самі поляки місто Люблін. А все тому що, архітектура, та й загалом атмосфера в місті казкові, чимось нагадують Краків

І водночас Люблін самобутній, сюди тягне молодь і творчих людей, тут не витратиш колосальні суми на відпочинок і він дійсно вийде недорогим. 

Як справи з транспортом?

Громадський транспорт у Європі помітно відрізняється від транспорту, до якого звикли ми в себе. І справа не стільки в різноманітності, скільки в технічному стані - тут техніка новіша. Пересуватися Любліном ви можете на тролейбусах або автобусах, купувати проїзні квитки найзручніше в кіосках на зупинках. Найдорожчий квиток коштує майже 1 євро. Якщо морочити голову з місцевим транспортом вам не хочеться, скористайтеся універсальним рішенням: туристичним автобусом, який пустила місцева влада містом. Він курсує по вихідних і коштує 1,5-2 євро. Один раз проїхалися й одразу побачили весь Люблін. Зручно! Ось вам і другий фактор у скарбничку недорогого відпочинку в Любліні. А тепер і третій - житло.

Де жити в Любліні?

На відміну від розпіареного Кракова Люблін поки що відстає за бюджетним житлом. Хостели тут представлені поки що бідненько, хоча це питання часу. Як-не-як, а розміщення в недорогих загальних кімнатах дуже на руку бюджетним туристам, тим же студентам. 

Те, що вже можна зняти в Любліні, це номери в готелях. Ціни стартують від 50 Євро за ніч. Окремої уваги заслуговує унікальна кав'ярня під назвою Bramma: тут облаштовано невеличкий готель. Тобто - ви тут і їсте, і спите, причому якість обслуговування в номерах на пристойному рівні.

Bramma

Займаючись гонкою за економією у відпустці, важливо зберігати баланс між якістю і ціною. Часом корисно заплатити трохи більше, зате отримати натомість високу якість і уникнути дискомфорту. Тільки вам вирішувати, харчуватися в ресторані чи фастфудом. Якщо зробити вибір на користь другого - недорогий відпочинок у Любліні навряд чи вдасться на славу, бо можна заробити проблеми з травленням. Здоров'я і комфорт - насамперед. Ну, а скільки за це треба буде заплатити в Любліні, дивіться вже за ситуацією. У місті є варіанти на різний гаманець, але й сильно шикувати вас теж ніхто тут не примушуватиме. Усе на ваш розсуд. 

Другие статьи