Скромний австрійський Лінц не зрівняється за рівнем блиску і лиску с Віднем або навіть Зальцбургом. Зате це все-таки третє за величиною місто в Австрії, і сюди варто їхати насамперед, якщо ви плануєте недорогий відпочинок. У Лінці, між іншим, збереглася велика кількість пам'яток, яким вдалося вижити в період Другої світової війни. І всю цю красу ви зможете побачити на власні очі.

Недорого, а часто й безкоштовно обійдуться вам просто прогулянки Старим містом із заходом на головну площу - Гауптплатц. До слова, вона вважається однією з найбільших середньовічних площ у Європі.

Старе місто

Що ще корисно побачити:

  • Міську Ратушу, яка побудована в далекому 1513 році;
  • Церква св. Мартіна (кінець VIII століття);
  • Старий собор, зведений у стилі бароко, і новий собор у неоготиці.

Ще одна точка, яку рекомендують відвідати всім туристам, - замок Лінцер, що височіє над могутнім Дунаєм. Завдяки річці та загалом красивій природі в Лінці можна не просто гуляти, а ще й тематичні фотосесії влаштовувати. І не забудьте сходити до місцевого зоопарку - там живе майже 1000 тварин!

Колона Святої Трійці Чумної

Де недорого жити в Лінці

У цьому нерозкрученому серед мандрівників місті багато недорогих готелів і хостелів, які якраз будуть по кишені студентам або туристам зі скромним бюдежтом. Підшукати оптимальні умови проживання хоч на день, хоч на місяць можна через зручний і затребуваний серед мандрівників Букінг. Часом пропозиції тут перевищують будь-які очікування, особливо якщо ви не маєте наміру просиджувати свою відпустку в чотирьох стінах.

Так, недорогий відпочинок у Лінці вдасться на славу (і за 8-10 євро на добу), якщо ви орендуєте місце в хостелі, наприклад: тут не завжди всі місця заповнені, часто кімнати порожні, тож у вашому розпорядженні буде кухня, ванна кімната, вільний простір зрештою. Щоб поїсти, достатньо сходити в найближче кафе або скупитися в супермаркеті.

Насправді, якщо поставити собі за мету - провести недорогий відпочинок у Лінці, все вийде. Головне - придивлятися до цін і вибирати варіанти найдешевше.

Тож не поспішайте погоджуватися на першу-ліпшу екскурсію - розпитайте на ресепшені в готелі, хостелі, можливо, вони порадять щось недороге або ж вони самі роблять такі екскурсії.

Другие статьи