Клімат Польщі загалом, і погода в Кракові зокрема мають помірність. А отже - відпочивати тут можна в будь-яку пору року, от тільки треба готуватися до поїздки, орієнтуючись на актуальний прогноз. Найбільш підходящий період для відвідування Кракова - кінець весни і початок осені.

Тинець

На відміну від Іспанії, Італії та інших популярних туристичних напрямків, Польща славиться спокійним літом. Тут навіть у липні немає шаленої спеки, а повітря прогрівається до градусів 25. І якщо літо помірне, то взимку тут буває відверто холодно. І справа не тільки в температурі, а ще й у вологості та вітрах. У період з грудня по березень до Кракова їхати - відчайдушне рішення, місцева погода не сприяє прогулянкам, зате ви можете провести цей час десь на гірськолижних польських курортах.

Від чого залежить погода в Кракові

Оскільки Польща розташована в Центрі Європи, її клімат формують сухі повітряні маси з Євразії та вологі повітряні маси з Атлантики. Що цікаво - погода в різних частинах Польщі буде сильно різнитися між собою. І вам неабияк пощастило, якщо ви плануєте свою подорож до Кракова: погода тут сприятиме тому, щоб усе довкола цвіло й зеленіло, в той час як на іншому кінці країни дутимуть пронизливі вітри.

Вавельський замок

Якщо розглянути конкретно зиму, то вона переважно з міцними морозами, снігами, всі водойми зазвичай замерзають. Хочете побачити таку саму зиму, як у нас, тільки в Польщі, сміливо приїжджайте сюди. Однак у Кракові в таку зимову погоду особливо зайнятися нічим. Вже краще вирушити на місцевий гірськолижний курорт.

Коли варто приїжджати до Кракова

Влітку. Так, тут майже так само спекотно, як у нас, але за рахунок вітрів спека переноситься легше. Буде ще простіше, якщо поїхати до Кракова ближче до вересня - погода стає помірною, гуляти одне задоволення.

Маріацький костел

Що зручно в Польщі, так це наявність можливості махнути з Кракова кудись на Балтійське узбережжя. Тож, коли пересититеся натовпами туристів і постійною гонитвою за визначними пам'ятками, поїдьте на один із численних курортів Польщі на березі Балтійського моря. Так, Польщу не назвеш країною, яка б асоціювалася з пляжним відпочинком. Але тут дійсно є пляжі, на пляжах є туристи, а отже - пляжний відпочинок у Польщі теж є. Ось тільки перебувати там куди приємніше тим людям, які не виносять спеку: за рахунок помірного клімату, прохолодного літа і такого ж моря засмагати на пляжах не стресово для організму.

Як ви вже зрозуміли, погода в Кракові не дуже стійка. Зате ви маєте право обирати, в якому місяці туди їхати, щоб відпочити без парасольки та застуди. А можете поїхати й далі, ближче до моря, гір. Вибір за вами.

Другие статьи