Карлові Вари - одне з тих європейських міст, які являють собою насолоду для очей. Крім того, що це всесвітня здравниця з численними джерелами мінеральних вод, саме місто має такий вигляд, наче перед вами яскрава ілюстрація до дитячої книжки з казками. Багато в чому такий ефект став можливий завдяки численним пагорбам навколо міста, на яких затишно розташувалися будиночки в одному архітектурному ансамблі. Усі, як один, вони різнокольорові, з черепичними дахами, перемежовані деревами. І тим не менше, всі будівлі унікальні, напевно, тому варто серйозно поставитися до прогулянки містом, - ви ж не хочете випустити з уваги таку красу?

Млинська колонада. Судячи з назви, нескладно здогадатися, що вона якимось чином пов'язана з млином. Так і є - раніше на його місці був міський млин. Зараз же тут розташовано 5 мінеральних джерел, кожне з яких нібито виліковує від конкретної недуги.

Млинська колонада

Ринкова колонада. На відміну від Млинської, ця колонада дерев'яна і прикрашена дивовижної краси різьбленням і барельєфом. Знаменита вона ще й тим, що тут знаходиться джерело Карла IV.

Ринкова колонада

Гейзерна колонадаа. Вона, мабуть, найзнаменитіша в цьому місті-курорті, бо саме тут з-під землі б'є гейзер температурою +73°С. Достатньо один раз побачити це явище, що вражає погляд, щоб уже ніколи про нього не забувати.

Гейзерна колонада

Костел св. Марії Магдалини. Він розташований поруч із Гейзерною колонадою, що зручно, якщо часу у вас обмаль. Костел зведений у XVII столітті на місці старого цвинтаря і готичного храму. Унікальне місце для поціновувачів старожитностей і мистецтва. Готуйтеся захоплюватися розписами, скульптурами, буквально ювелірною роботою майстрів, а для найсміливіших рекомендуємо спуститися в підземелля - там розташувалася похоронна каплиця. Якщо вам пощастить, ви потрапите на концерт органної музики, які регулярно влаштовують у приміщенні костелу. Таке вдале поєднання готики в архітектурі та музиці має залишити по собі незабутнє враження.

Костел св. Марії Магдалини

Храм Петра і Павла. Споруди релігійного характеру самі по собі настільки монументальні, що за замовчуванням стають визначними пам'ятками кожного міста. До ключових визначних пам'яток міста Карлові Вари належить і православний храм святих Петра і Павла. Для вас він буде схожий на ті церкви і храми, які ви бачите у себе на батьківщині. І все ж зверніть увагу на детальні розписи, ліпнину і вітражі, погляньте на позолочені куполи, що увінчують храм, храму Петра і Павла. Відвідування цього храму традиційно входить до туристичного маршруту, тож - буде у вас час, зазирніть сюди.

Храм Петра і Павла

Дворжакові сади. У центрі Карлових Вар зосереджений парк під назвою Дворжакові сади. Названий він на честь композитора на ім'я Антонін Дворжак - видатна особистість Чехії, який, подейкують, частенько гостював у Карлових Варах. Нині в парку є маленьке озеро, навколо нього ростуть старі як світ дерева, зеленіють десятки галявин, де спокійно можна розташуватися для пікніка, відпочинку, або щоб помалювати.

Дворжакові сади

Музей бехеровки. Як, ви не знали, що цей трав'яний лікер родом із Карлових Вар? Тепер знаєте, так само як і те, що в Карлових Варах є музей бехеровки. Екскурсія туди буде пізнавальною, особливо якщо ви цікавитеся походженням усього і готові занурюватися в історію з деталями.

Музей бехеровки

Вежа Діана. Вежа з оглядовим майданчиком дасть вам змогу піднятися над містом і побачити все те, що, гуляючи вулицями, ви б не побачили. Піднятися туди можна пішки, а можна - на фунікулері. Вважається, що якщо турист не побував на вежі Діана, значить, він і зовсім не побував у Карлових Варах.

Вежа Діана

Готуйтеся до подорожі заздалегідь. Наприклад, тримайте під рукою цей список визначних пам'яток Карлових Вар, щоб провести час у Чехії з толком.

Другие статьи