Австрійський Клагенфурт - вельми нетривіальне місто-курорт, яке особливо привабливе в літній період. Для гірськолижної Австрії таке реноме міста вельми нетипове. Цей факт додає цінності Клагенфурту в очах туриста, який потрапляє на південь Австрії вперше. Які ж екскурсії тут відвідати, щоб добряче зрозуміти характер міста?

Клагенфурт

Знайомство Клагенфурт розташований далеко від Відня, але це аж ніяк не робить місто якимось глухим чи провінційним. Аж ніяк. Сьогодні це найбільш затребувана здравниця серед австрійців і гостей держави. Цікавий він і з погляду старовинної архітектури (Пізнє Відродження), розвиненої інфраструктури, цілої плеяди розваг на будь-який смак і вік. Але ж і справді, піші екскурсії центром Клагенфурта і виїзні прогулянки його околицями сподобаються від малого до старого - настільки тут гарна природа, м'який клімат і спокійна обстановка.

Вертерзее І все ж головна визначна пам'ятка Клагенфурта - озеро Wörthersee. Воно відіграє ключову роль у житті не тільки міста, а й усього регіону: саме сюди стікаються влітку відпочивальники. Місцеві ж і зовсім розцінюють озеро як маленьке, але море і проводять купу часу на його пляжах.

Вертезее

Парк Європа Відразу за міським пляжем починається один із найбільших парків Австрії - Європарк. Тут вам і човники напрокат, і величезні вуличні шахи, каруселі, атракціони, галявини для пікніків, - загалом, усе, що здатне захопити і дітей, і дорослих. А ще тут влаштовують щорічний фестиваль, присвячений польотам на повітряних кулях.

Серед інших цікавих пам'яток Клагенфурта варто відзначити також церкву св. Егідія з оглядовим майданчиком, де можна зробити якісні панорамні знімки міста, замок Ландхаус, зведений в епоху Ренесансу. Окремо ви можете взяти одну з тематичних екскурсій Клагенфуртом, які звільнять вас від нудних фактів і дат, а нададуть тільки цікаву інформацію у справі.


Другие статьи