Відень - одне з тих міст, які прекрасні в будь-яку пору року. Бувалі туристи стверджують, що відвідати Відень варто щонайменше двічі на рік незалежно від погоди.

  • Перший раз - восени, коли дерева тільки починають жовтіти, а місто виглядає, як казкове.
  • Вдруге - взимку, коли в розпалі святкові ярмарки і можна перейнятися тим самим духом європейського Різдва.

Якщо кататися в Австрію двічі на рік немає можливості, варто вибрати якийсь один оптимальний для вас період, враховуючи, звісно, особливості погоди у Відні.

Яке місто в зимовий час

Попри те що Відень - у центрі Європи, зима тут непередбачувана. Звичайна температура для зимової погоди у Відні - близько 0°C. Натомість раптово може піти снігопад, або навпаки - пригріє сонце. Проте такі перепади настрою в місцевої погоди не зіпсують настрій туристу, бо в розпалі - різдвяні ярмарки, звідусіль лунають аромати глінтвейну та смажених ковбасок.

Відень узимку

Єдине, що може, хоч і незначно, але зіпсувати всю цю пишність, - холодний вітер. Особливо він відчутний за вогкої погоди; у Відні все ж буде спосіб зігрітися навіть дітям - для них на ярмарках пропонують гарячий безалкогольний пунш, яким, утім, залюбки ласують і дорослі. Ну, а щоб гуляти містом було комфортно, одягайтеся тепліше, не забувайте шапки, рукавички та непромокальне взуття зі стійкою зручною підошвою.

Із зимових розваг Відень пропонує катання на санках, ковзанах. А якщо ви не прихильник екстремальних видів відпочинку, тоді просто прогуляйтеся умиротвореними вуличками казкового Відня.

Вулички казкового Відня

Коли період новорічних свят закінчується, у Відні починається низький сезон. Погода в цей період не сприяє прогулянкам та екскурсіям, тому ціни на житло і розваги в місті помітно падають. Якщо хочете заощадити на поїздці і для вас не є принциповим такий фактор, як погода у Відні, приїжджайте сюди з січня по квітень.

Весна у Відні

Уже з кінця березня середня денна температура сягає +17⁰C, місто зеленіє і поступово готується до Великодня. Повсюдно - на фасадах магазинів, кафе - з'являється символіка Великодня, квіткові композиції. Паралельно з прикрашанням будівель місто наповнюється й тематичними ярмарками, розвагами, туристів додається. А що? Погода у Відні в перші місяці весни доволі стерпна, особливих дощів чи морозів немає - чудовий привід приїхати сюди навесні.

Весна у Відні

Погода у Відні влітку

Найпопулярнішим періодом для відвідування австрійської столиці традиційно вже стало літо. І це логічно: дощів небагато, а якщо і йдуть, то нетривалі, їх можна перечекати в кафе. Довгий світловий день дає змогу подовгу блукати старими вуличками, роздивляючись архітектуру і насолоджуючись мальовничими краєвидами, фотографуючись на тлі готичних соборів або яскравих заходів сонця. Температура в літню пору року тримається в районі +23-25⁰C і лише зрідка піднімається вище позначки в +30⁰C. Крім безпосередньо Відня, влітку за гарної погоди можна вибратися і в Альпи. Тут можна просто погуляти і подихати ароматним гірським повітрям.

Відень влітку

Який вигляд має віденська осінь

У цю пору року Відень особливо прекрасний. Немає тієї спеки, яка періодично наздоганяє туристів влітку, немає снігу, проливних дощів і морозів. Зате листя на деревах стає багряним і золотистим, небо набуває глибокого блакитного відтінку, а в повітрі відчувається приємна прохолода - ідеальна погода для прогулянок Віднем. Приїжджайте сюди у вересні/жовтні, щоб відчути унікальний шарм європейської столиці, зануреної в золотисту осінь.

Віденська осінь

Утім, подорожі прекрасні самі по собі. Але краще звісно вгадати з погодою у Відні, щоб провести тут час із задоволенням.

Другие статьи