Кожне відоме місто Європи знамените чимось особливим. Той же Париж вважається столицею закоханих, Лондон - містом великих умів і консерватизму, Рим - вічне місто, нерозривно пов'язане зі славою великої Римської імперії. А що ж Відень? Экскурсія цим містом не зайвий раз доведе вам, що не дарма саме Відень вважається європейським центром культури і мистецтв.

З перших хвилин знайомства зі столицею Австрії розумієш, наскільки вона велична і спокійна. Здається, ніби це ідеальне місто для життя: доглянуті галявини, зелені парки, чиста вода у водопроводах - умови тут і справді такі, що не хочеться їхати. Ба більше, більшість міського транспорту і будівель у Відні пристосовані для потреб людей з обмеженими можливостями, багато ліфтів у будівлях прозорі. Про що це говорить? Напевно про відкритість місцевих жителів і міста загалом. Так, у Відні варто побувати як мінімум заради оглядової екскурсії, щоб на власні очі побачити все те, про що так розхвалюють австрійську столицю.

Відень

Багатоликий Відень Це місто воістину унікальне. Тут дивним чином поєднується спадщина імператорських династій із ритмом ділового сучасного мегаполісу. Наприклад, тут дружньо собі сусідять старовинні особняки з хай-тек будівлями. Атмосфера міста теж різниться: на одній вулиці настільки розмірене оточення, що можна подумки перенестися у величне минуле, хоча вже на сусідній вулиці щосили вирує сучасне мистецтво, життя вирує, і здається, немов ти в центрі світу.

Що подивитися насамперед У столиці Австрії безліч визначних пам'яток, які варто побачити і закарбувати на фотографіях. Також не завадить дізнатися і деяку пізнавальну інформацію про місто, яка має зробити вашу екскурсію Віднем більш змістовною і продуктивною.

Музеї. Відень багатий на музеї, галереї та інші об'єкти, пов'язані з мистецтвом і творчістю. Так, самих музеїв тут майже 100, а є ще й окремий музейний квартал, який займає 60 км².

Музейний квартал

Вода. На відміну від наших міст, тут із крана тече найчистіша альпійська вода. Місцевий водопровід працює за таким принципом ось уже 130 років.

Віденська опера. Знаменита опера ніколи не працює два дні поспіль - можете собі уявити, з яким розмахом тут проходять постановки.

Віденська опера

Кладовище. У Європі є кілька відомих цвинтарів, де спочивають видатні особистості: Пер-Лашез, Личаківське, Гамбурзьке і ось Віденське. Тут понад 3 млн могил. Нашатир. Занадто багато випили? Нічого страшного, у Відні є автомати-витверезники з парами нашатирю, які приведуть вас до ладу.

Усе це і набагато більше ви побачите, коли вирушите на екскурсію Віднем, - будь-яка з них буде цікавою, просто тому, що це - місто королів, і йому є що розповісти про ту епоху.

Другие статьи