Якщо на вас чекає поїздка в Чехію або навіть у Польщу, знайдіть час на відвідування міста Карлові Вари. Куди сходити в цьому чудовому місті-здоровниці, допоможемо вирішити ми. Вам же залишиться спланувати свою подорож так, щоб вписати в щільний графік кілька гідних визначних пам'яток Карлсбаден.

Перше, з чого починають знайомство з новим для себе містом, це знайомство з його історією. Карлові Вари переживали різне - від розрухи, до небувалої популярності. Наявність на його території джерел із мінеральною водою зробила свою справу, тож Карлові Вари давно вже здобули славу великої здравниці європейської.

Цілющі води

Сьогодні перше місце, куди ведуть усіх туристів, це будь-яка з колонад. Саме колонади позначають джерела цілющих вод, кожне з яких позбавляє тих, хто хворіє, від конкретної недуги. Чи так це насправді - варто перевірити, мабуть, на особистому досвіді.

Млинова колонада. Це наймонументальніша і найвишуканіша колонада, що складається з білосніжних колон, прикрашена балюстрадами та алегоричними скульптурами. На додачу до всієї цієї краси вечорами біля Млинової колонади звучить класична музика. Атмосфера створюється непередавана. Тепер ви точно знаєте, куди сходити в Карлових Варах насамперед.

Млинова колонада

Ринкова колонада. Ще одна колонада, на яку варто звернути увагу. зовні вона схожа на ажурну дерев'яну скриньку - настільки талановито виконане різьблення. Взагалі, спочатку її хотіли замінити на кам'яну, але згодом вирішили зупинитися все ж таки на дерев'яному варіанті, завдяки чому зберегли особливий дух колонади, що привертає сюди народ не лише через цілющу воду, а й за рахунок красивого дизайнерського рішення.

Ринкова колонада

Куди ще сходити в Карлових Варах, щоб не було нудно

Якщо в цьому місті ви вперше, нудно вам не буде. Кожна будівля приховує в собі якусь історію, за кожним поворотом на вас чекає новий краєвид на місто, нове враження, а отже - тільки встигайте пізнавати Карлові Вари. Так, населення тут - не більше 50 тисяч осіб. Але це й на краще: у вас буде можливість вивчити місто вздовж і впоперек, щоб отримати повноцінне уявлення про самий центр Європи.

Картинна галерея. Будівля галереї пофарбована в аристократичний білий колір, а смарагдові галявини, що оточують її, лише підкреслюють багатий дизайн будови. Дивлячись на це талановите поєднання, мимоволі хочеш доторкнутися до мистецтва. Тому наступна наша відповідь на запитання - куди сходити в Карлових Варах? - картинна галерея. Крім постійних і тимчасових виставок та експозицій, у галереї регулярно проходять зустрічі з письменниками, а буває - і цілі театральні постановки.

Картинна галерея

Театр. Міський театр розташований на Театральній площі, виконаний він у стилі необароко. Сама будівля була побудована в далекому 1886-му році віденськими майстрами, над внутрішнім оздобленням працювали імениті віденські художники, а над статуями - віденські скульптори. До речі, завіса театру - теж витвір мистецтва і являє собою повноцінну картину, написану вручну. Перебуваючи всередині театру, ви неодмінно помітите елегантні сходи, які теж спроектували і реалізували самі ж творці театру. Завдяки такій ретельній роботі, виконаній віденськими майстрами, театр по праву вважається центральною визначною пам'яткою Карлових Вар. Якщо у вас буде час, відвідайте якусь із вистав у театрі - подія запам'ятається на все життя.

Театр

Замок Лок. Сам замок розташований за межами Карлових Вар, але він безперечно вартий того, щоб подолати якихось 120 км (з розвиненою транспортною системою міста зробити це буде нескладно). Замок зведений у XIII столітті, а це означає, що ви зможете побачити на власні очі справжню пам'ятку історії, що зберігає в собі дух самої що ні на є старовини. Кам'яний і величний - він височіє на пагорбі, в оточенні мальовничих пейзажів. Колись замок Лок слугував прикордонною фортецею, він не пускав ворога далі, а тих, хто потрапляв до рук захисників фортеці, піддавали тортурам. І до наших часів у замку збереглися знаряддя тортур і тюремні підвали, що нагадують про суворе минуле цього загадкового місця.

Замок Лок

Після того як відвідаєте підвали, саме час піднятися на верхні поверхи. Там досі багато перекриттів залишаються первозданними, а на стінах видно сліди від старовинних фресок. Інтерес для допитливого туриста представляє кожен метр замку - зокрема церемоніальна зала, кутові вежі, сходинки. Зверніть увагу, що при замку знаходиться діючий готичний собор, де можна за бажання влаштувати весільну церемонію. Якщо таких пишних урочистостей ви не плануєте, влаштуйте собі незабутній пікнік на галявині біля замку.

Карлові Вари вражають своєю архітектурою, чистотою та історією, не полінуйтеся обійти всі його значущі пам'ятки, а також - з'їздити в передмістя. Після такої насиченої подорожі наступного разу у вас уже не виникне запитань, куди б сходити в Карлових Варах.

Другие статьи