Ви в пошуках ідеальних сувенірів із Радома на згадку про Польщу на довгі роки? У цій статті ви знайдете ідеї для практичних і символічних сувенірів, для справжніх подарунків і просто чогось смачненького, що можна привезти з собою з-за кордону.

Ви, напевно, помічали, як багато всюди китайських туристів і як вони ретельно купують усі підряд дрібнички на міських ринках і в сувенірних крамницях. Найцікавіше в цьому те, що ці сувеніри з великою часткою ймовірності виготовлені десь на китайських фабриках. Не хочете бути "китайськими" туристами? Хочете знайти автентичні польські подарунки для рідних? Тоді придивіться до тих варіантів, які ми опишемо нижче.

Вироби з дерева

У нашому світі так багато пластику і відходів, які погано переробляються, що саме час повертатися до коріння і звернути увагу на дерев'яні речі. Ті ж іграшки, статуетки чи посуд із шорсткого на дотик і навіть якогось теплого за відчуттями дерева здатні створити в оселі атмосферу затишку та доброти. У Радомі, як і в багатьох інших польських містах, ви знайдете дерев'яні фігурки практично в кожній сувенірній крамниці. Причому, добре, що вироби ці негроміздкі, можна купити одразу кілька - по одній кожному другу або колегам.

Посуд

Знаємо, знаємо, транспортувати предмети, що легко б'ються, - не найвдаліша ідея. Але, що робити, якщо йдеться про національну польську кераміку, точніше, про знаменитий Богославецький посуд, який досі роблять вручну. Можливо, не весь, але у вас якраз є можливість відшукати екземпляри, виконані руками і розписані майстрами самостійно. Ідеальний сувенір із Радома для мами, бабусі чи тітки.

Шкарпетки, футболки та сумки

А що, ви розраховували на те, що привезете з Радома щось непотрібне? Не поспішайте засмучуватися. У Радомі можна прикупити шкарпетки або футболку з символікою міста або всієї Польщі. Практично? Ще б пак. А як щодо фетрової сумки, рюкзака чи косметички? Цей матеріал не просто популярний серед сучасних мінімалістів, він - ознака усвідомленого підходу до споживання. Та й просто красиво!

Листівки та книги

Якщо постаратися і підійти до завдання творчо, з Радома можна привезти раритетні екземпляри листівок ручної роботи, наприклад. Або ж - книжки з вінтажного ринку. Подумайте, хто з вашого оточення був би безмірно щасливий отримати щось подібне? А тепер вирушайте на блошиний ринок, зачепіться поглядом за черговий букіністичний магазин і не поспішайте проходити повз. Всередині набагато більше цікавинок, ніж на вітрині. Витратьте півгодини на ретельний пошук тієї самої листівки, погортайте книгу, відшукайте улюблений твір тата мовою автора. Усе знайшлося? Ну, тепер ви додому не просто поїдете, а на крилах полетите, бо такий сувенір із Радома справді гідний.

Як щодо поїсти?

Мало не забули. Обов'язково привезіть із Радома сир осципек - це національна гордість, сир з овечого молока, продається не за всі гроші світу і доступний на кожному кроці. Вірніше, в кожному супермаркеті, де продаються молочні продукти. Смак у нього своєрідний, чимось схожий на сулугуні. І все ж - це суто польський натурпродукт. Що ще? А ось що: суміш для супу в пляшечці. Не очікували? Ось пошукайте пляшечку, що зовні нагадує пляшку зі згущеним молоком або молоком, але всередині там буде суміш для приготування улюбленого поляками супу - журека. І смачно (треба звикнути), і зручно.

Цей, вельми скромний, список із можливих варіантів сувенірів можна і потрібно доповнювати. Так і зробіть, коли відвідаєте Радом. Можемо посперечатися, після чергової прогулянки містом вас буде розпирати від ідей, що купити. Єдина складність - як усе це вивезти з Радома? Втім, це вже зовсім інша історія.

Другие статьи