З настанням пори відпусток волею-неволею замислюєшся - а чи не махнути за кордон? - навіть якщо раніше твердо вирішив, що цього року ніяких роз'їздів. Причиною економії можуть стати витрати на ремонт, купівлю квартири/машини, інші причини, що здаються першочерговими. Однак відпочивати треба, адже, хто добре відпочиває, той добре працює, чи не так? Плюс - не обов'язково витрачати на відпустку всі свої заощадження. Як ви дивитеся на те, щоб організувати для себе та родини недорогий відпочинок у місті Радом? Несподівано, правда? І тим не менш Польща була і залишається цікавою для українців країною, тому що:

  • їхати сюди недовго;
  • тут реально можна відпочити за невеликі гроші.

А що потрібно людині, яка мріє про відпустку: змінити обстановку, побачити іншу країну, набратися хороших вражень та емоцій. Всі ці пункти будуть виконані, якщо ви проведете свою відпустку в Радомі.

Що ми знаємо про Радом?

Це місто з великою та багатою історією, про що свідчать численні пам'ятки часів Середньовіччя. Крім того, ви тут побачите кілька знаменитих будівель, виконаних у бароковому стилі, костели в неоготичному та готичному стилях. А якщо захочете прогулятися і по-справжньому розвіятися, йдіть у Старий сад - це парк, виконаний у стилі англійських парків. Як ви розумієте, все це не накладе вето на ваш бюджет, тобто - всі подібні пам'ятки можна відвідати безкоштовно.


Парк

Скільки коштує відпочинок у Радомі?

Якщо ваша мета - недорогий відпочинок, тоді Радом однозначно варто розглядати насамперед. Це не Варшава і не Краків з їхніми гучними іменами, за які цілком імовірно буде націнка і на їжу, і на житло. Радом далеко не такий популярний серед завзятих мандрівників, а отже - можливість заощадити існує.

Є туристи, які їдуть за кордон навмання й орендують житло вже після приїзду. Є й інша категорія - завбачливі, вони знаходять готель, апартаменти або хостел заздалегідь. Який би варіант ви не обрали, у Радомі немає ризику сильно витратитися на житло. Особливо якщо оселитися подалі від центру. У середньому ціна за готельний номер дорівнює 20$, але, як завжди, можна знайти і набагато дорожче, і дешевше (ліжко в хостелі, що теж не завжди погано).

Музей Радом

Харчування і гостинці з Польщі вибирайте акуратно, не поспішайте віддавати гроші в першій-ліпшій торговій точці. Озирніться по кафе, невеликих ресторанах - куди спрямований найбільший потік відвідувачів. Серед найпопулярніших ресторанів Радома відзначимо такі назви: Касабланка, Банджа Лука, Фраскаті, Балатон. Втім, щороку у туристів з'являються нові улюбленці, тому у вас чудовий шанс відкрити для себе Радом самостійно. Що стосується сувенірів, то тут, як і скрізь, лідирують магнітики, листівки, книжки, з нішевих сувенірів відзначимо, мабуть, фірмерний напій "Зубрівка", "Питний мед", вино "Гжанес".

Підсумовуючи все вище сказане: якщо є безкоштовні визначні пам'ятки - відвідуйте їх, якщо можете пошукати ресторани і сувеніри подалі від центру - так і зробіть, зазвичай там все дешевше.

Другие статьи