Як гадаєте, з чого почати подорож, щоб відпочинок у Кракові вийшов недорогим? Усе правильно, з ретельного планування цих пунктів: транспорту, житла, харчування. І бажано - йти по порядку. Так, коли ви задумаєтеся, чим краще доїхати до Кракова, розглядайте тільки автобуси. Зараз пояснимо.

Краків

У тому, що автобусні квитки - доступна розкіш для всіх і кожного, ніякої магії немає. Порівняно з літаками автобуси дуже зручні в плані рейсів, розкладу і цін. Плюс - багато хто боїться літати, тому вибір на користь автобусів очевидний. А ще - ось чому він очевидний:

  • Ви сідаєте у своєму рідному місті (якщо це Львів, Житомир, Рівне, Київ), або ж - треба буде просто приїхати на автовокзал у Києві, який розташований за 500 м від залізничного вокзалу. Тобто у вас не буде ніякої реєстрації та огляду речей, як в аеропорту.
  • В автобусі на вас чекають комфортабельні умови: м'які крісла зі спинками, які регулюються під пасажира, є підлокітники, і вони працюють як треба (на відміну від старих автобусів, де справні підлокітники - рідкість), є кондиціонери, а всю поїздку вас буде супроводжувати стюардеса.

І всі ці переваги ви отримаєте за цілком низьку ціну. Транспорт - перший великий фактор, який дасть вам змогу організувати недорогий відпочинок у Кракові. Тепер - про харчування та житло.

Що обрати і чому: житло та харчування у Кракові

Де жити? Напевно, тільки найвідчайдушніший мандрівник не плануватиме заздалегідь, де зупинитися в Кракові. Напевно, він зорієнтується на місці, або ж - його бюджет дає змогу зняти будь-яке житло. А оскільки ми з вами ведемо розмову про недорогий відпочинок у Кракові, є сенс сконцентруватися тільки на демократичних варіантах житла.

  1. Хостел. Можна оселитися в одній кімнаті з 4, 6, 8, 10 людьми. Зрозуміло, ціна питання буде невеликою - 8-10 євро за ніч. Цікаво, правда? Плюс - не завжди і вся кімната заповнена, тому у вас є шанс заселитися за малі гроші в напівпорожню кімнату з доступом до кухні, душової, туалету.
  2. Каучсерфінг. Ви можете знайти місцевих, які з привітністю приймають гостей і не беруть за це гроші. А якщо і беруть, то умовну суму. Це незвичайний варіант того, як посприяти організації недорогого відпочинку в Кракові, і не для всіх він підходить. Якщо ви товариська людина, якщо відгуки про приймаючу сторону тільки хороші і ви впевнені, що все пройде гладко, тоді - вперед, економте. Якщо ж ні - розгляньте третій пункт.
  3. Готель. Ціни за номер будуть на порядок вищими за хостел, і вже тим більше - за варіант із каучсерфінгом. У принципі, і умови будуть теж кращими: свій номер з особистим туалетом і душем (іноді - повноцінна ванна кімната). Тут вже самі вирішуйте, що вибрати, виходячи з того, наскільки вимогливі ви до комфорту.

Де є? Якщо ви будете в апартаментах або в хостелі, ходіть на ринки для місцевих і робіть закупівлю недорогих продуктів, щоб готувати вдома. Якщо буде бажання і зайві гроші на вихід у світ, обов'язково відвідайте перевірені точки: кафе "Під бляхою", "Яма Михалика", "У Вежинка".

Мабуть, це все, що треба взяти до уваги, готуючись до поїздки до Кракова. Далі - дійте самостійно, адже в цьому і полягає задоволення від подорожі - коли ви приймаєте спонтанні рішення, самі прокладаєте маршрут і відкриваєте для себе нову країну самостійно, без підказок.

Другие статьи