Клагенфурт - улюблений австрійцями місцевий курорт із приємною погодою цілий рік, який, на щастя, туристами ще не сильно "зіпсований". Погодьтеся, куди приємніше приїжджати в місце, де природа схожа на первозданну, де немає натовпів іноземців, і, відповідно, менше сміття і хаосу загалом. Клагенфурт - якраз із таких місць, куди тягнеться душа, і, що особливо приємно, на цьому курорті можна відпочити й тілом, точніше - оздоровитися.

Загальна інформація про Клагенфурт

Це невелике місто розташоване на Півдні Австрії в долині річки Драу, воно ж є столицею регіону Каринтія. Якщо ви не женетеся за шиком і лоском, то справжню Австрію ви побачите тут, на Півдні, серед буйної зелені, подалі від галасливих історичних пам'яток, що притягує до себе туристів, як метеликів.

Озеро Вертерзее

Погода в Клагенфурті влітку тепла, по-справжньому тепла, без будь-яких перегинів ні в бік надмірної спеки, ні в бік злив або різких перепадів температур. Найзлачніше місце всього регіону - озеро Вертерзее. Це величезне озеро з чистою водою, оточене листяними лісами. У сезон сюди з'їжджаються місцеві відпочити на вікенд, а віднедавна і грамотні туристи зрозуміли сенс у такому виді відпочинку.

Готель у Клагенфурті

Щоб із погодою точно пощастило, плануйте свою поїздку на весняно-літній період. Звісно, якщо в планах є - скупатися, позасмагати, оселитися в прилеглому до озера готелі, тоді варто орієнтуватися на літо. Так, можуть раптово піти дощі, але вони не затяжні. А якщо ви житимете в готелі, від якого рукою подати до озера, то будь-якої миті зможете як сховатися, так і одразу після дощу повернутися на набережну, піти на прогулянку до парку.

Австрія Клагенфурт

Взагалі, час розвінчати усталений у головах у наших туристів міф про те, що Австрія = гірськолижний відпочинок. Нічого подібного. Вірніше, так, в Австрії так само можна і потрібно катати на лижах, сноуборді, але не тільки горами багата ця країна. Як ви вже розумієте, на Півднях приховані справжні природні багатства - озера, ліси, пишна зелень. І так, літо тут помірно тепле, майже як у нас, тому сміливо можна гостювати тут і в травні, і в жовтні. Вода в озері відмінно прогрівається за сезон, а колір у нього стає якимось блакитним - очей не відірвати.

Чим ще цікаве місто

Доповнити емоціями відпочинок можна, відвідавши заходи в Клагенфурті, які організовує місцева влада. Чудово, якщо за весь час вашого відпочинку погода в Клагенфурті стоятиме погожа - так вам вдасться і містом погуляти, і вийти у "відкрите озеро" на пароплаві або яхті. До речі, так, транспортне сполучення на озері налагоджено добре - все для відпочивальників без шкоди для природи.

Музей Клагенфурт

Клагенфурт - приклад справжнього європейського еко-туризму.

Другие статьи