Місто Тарту заслужено вважається одним із найцікавіших міст у всій Прибалтиці. Цікавих і популярних серед туристів, але цей факт однаково не завадить вам провести свій недорогий відпочинок у Тарту за запланованою програмою, не надто при цьому обмежуючись у фінансах.

Як було вже сказано, Тарту - місто цікаве, популярне, а все тому, що воно - старовинне. Кажуть, що заснували його на початку XI століття. Відтоді влада міста та його назва змінювалися кілька разів, Тарту належав і росіянам, і шведам із поляками, і хрестоносцям. Багата історія залишила відповідний слід на архітектурі Тарту, тож сьогодні абсолютно безкоштовно ви можете милуватися Англійським мостом, головною міською ратушею, Петровською церквою, а також - мало не найголовнішою місцевою визначною пам'яткою - Тартуським університетом. І всі вони виконані в різних архітектурних стилях.

Університет Тарту

Безкоштовні пам'ятки - один із вагомих чинників, які вплинуть на те, щоб ви провели в Тарті недорогий відпочинок.

До речі, саме це естонське місто називають студентською столицею (тепер ви розумієте - через університет, який, до речі, один із найстаріших у Європі), а на підкріплення цього звання місцеві звели в центрі фонтан із бронзовими статуями студентів, що цілуються.

Фонтан Тарту

Коли ви опинитеся біля фонтану, скористайтеся цією можливістю і прогуляйтеся прилеглими затишними вуличками, посидьте в милих невеличких ресторанах або кафешках - тільки так можна зануритися в атмосферу міста, злившись із місцевими. І звичайно, якщо з розумом робити замовлення, можна і заощадити - як-не-як, а у вас завдання - організувати недорогий відпочинок у Тарте.

Наступна складова бюджетного відпочинку в місті Тарту - це житло. Ясна річ, що ви сюди приїхали не розкошувати, а світ подивитися, з новою країною познайомитися. З цього приводу - риторичне запитання: чи будете ви спокійно сидіти в готельному номері, чи все ж таки віддасте перевагу гуляти, вивчати, фотографувати і насолоджуватися поїздкою? Підбираючи житло, тримайте в голові свою мету - недорогий відпочинок у Тарту. Так вам вдасться орендувати по-справжньому недорогі апартаменти або місце в хостелі. І нехай вас не насторожує перспектива хостелу - це не обов'язково великі кімнати з купою туристів і триярусними ліжками. Бувають хостели і комфортніші, подивіться в бік також гестхауса (там часто є пропозиції по кімнатах на двох), скромних готелів. Один із таких готелів - навпроти автовокзалу і називається вельми символічно - "Тарту". Точно не забудете. Удачі вам!

Другие статьи