Багато хто з українських туристів, переситившись традиційними для нас країнами для відпочинку, поглядають у бік старої-доброї Прибалтики. Серед найцікавіших прибалтійських країн опинилася і Литва з її столицею - Вільнюсом. Років 30-40 тому сюди українські школярі їздили на екскурсії, сьогодні ж приїхати до Вільнюса - справжня подія. І звісно, поряд з інтересом до Литві, туристів хвилює питання - а чи буде відпочинок у Вільнюсі недорогим? Порівняно з мегапопулярними серед туристів з усього світу Римом, Барселоною або Амстердамом, Вільнюс цілком можливо назвати скромним. І все ж таки не будемо забувати, що це Європа, тут основна валюта євро, а під час конвертації нашої валюти в євро, навіть найнезначніша сума видасться суттєвою. І все ж влаштувати собі недорогий відпочинок у Вільнюсі можна.

Вільнюс

Основні витрати для туриста

Оскільки Вільнюс - місто невелике і тут протікає велика річка Вільня, місцеві пейзажі особливо мальовничі. І це вже великий плюс для гостей міста - можна безплатно насолодитися прогулянками в красивих парках і набережною. Як і в Одесі, у Вільнюсі є театр опери та балету, куди теж стікаються допитливі мандрівники, щоб, якщо й не відвідати виставу, то хоча б зробити пам'ятні фотографії. А все тому, що будівля ця - одна з найбільших у місті і вражає своїм масштабом, напевно, кожного. Це були нотатки з розряду - як розважитися у Вільнюсі безкоштовно або недорого.

А тепер - обов'язкові до виконання пункти з розцінками:

  • Житло: хостел або готель. Ніч у хостелі обійдеться євро в 7 за ніч, тоді як у готелі переночувати коштуватиме дорожче - до 70 євро за номер.
  • Харчування: не варто тішити себе надіями, що ви якось чимось переб'єтеся на відпочинку. Щоб нормально поїсти протягом дня на двох у вас піде до 100 євро. Це мінімум, звичайно ж, тому що завжди є куди витратитися більше
  • Сувеніри. Якщо у вас немає мети - з'їздити до Вільнюса, тільки щоб привезти звідти якомога більше сувенірів, тоді готуйтеся виділити на сувеніри десь 100 євро загалом. Ця сума оптимальна, щоб назвати відпочинок у Вільнюсі недорогим. Що привезти з Литви: в'язані рукавички, шкарпетки, настоянки, сир, бурштин.
  • Екскурсії. У середньому по місту одна оглядова екскурсія обійдеться євро в 20-30. Щоб поїхати кудись за місто, готуйтеся віддати більше. Для порівняння: в Єгипті є екскурсія до Ізраїлю, так ось вона коштує доларів 300 на людину.

Якщо підсумувати всі обов'язкові витрати на відпочинок і щоб провести тиждень у Вільнюсі приємно, не змушуючи себе економити на кожному кроці, на двох піде до 1000 євро.

Але завжди можна знайти, на чому заощадити. Так, у цій поїздці ви можете заощадити на квитках і вибрати не авіаквитки, а квитки на автобус. Їх ви знаєте, де шукати - на сайті компанії-перевізника - Transtempo.

Другие статьи