Уявіть, що десь у світі є країна, на території якої виросли середньовічні замки, розкинулися піщані пляжі з пухнастими соснами і височіють гори з прозорими озерами. Уявили? А тепер уявіть таке: скоро, дуже скоро ви побачите всю цю красу на власні очі. А все чому? Тому що вам належить провести свій відпочинок у Польщі. Так, Польща - не далека заморська країна, а цілком наша сусідка. Здавалося б, чим вона може здивувати нас. Повірте, коли ви опинитеся в Польщі, то почнете приємно дивуватися практично відразу. По-перше, чистота вздовж доріг і облаштування притрасової території. По-друге, міста. Вони чимось віддалено нагадують наші, і водночас - як же разюче відрізняються!

З чого почати відпочинок у Польщі

Зрозуміло, зі столиці - Варшави. Мало хто знає, що за часів Другої світової війни місто було повністю зруйноване, тому Варшаву довелося відновлювати за збереженими кресленнями. Усе - і Краківське передмістя, і Королівський палац - талановита реконструкція, яка тим не менш відтворює атмосферу старовини.

Варшава

Продовжіть свою подорож Польщею містом Краків. Раніше це місто було столицею Польщі, тому тут збереглися витончені будівлі та загалом якась урочиста атмосфера. Усі ключові пам'ятки Кракова зосереджені в районі Старе М'ясто. Тут на вас чекає Королівський замок і Ринкова площа. Погулявши містом, ви обов'язково натрапите й на інші боки міста у вигляді сталінських висоток, парків, лісів, єврейського кварталу Казімєж.

Казімєж

Їдемо далі й обов'язково зупинимося в елегантній Лодзі, де купа вілл, музеїв, ресторанів, шопінг-центрів. Так, це не супер-популярне серед туристів місце, - тим краще для вас. Тут ви зможете спокійно прогулятися і запам'ятати місто в деталях. А ще цікаво знати, що в Лодзі знімали фільм "Внутрішня імперія" Девіда Лінча. Для когось це декорації до фільму, а для когось - справжнє польське місто.

Лодзі

Ще кілька міст, які варто включити до свого маршруту Польщею, це Вроцлав з його співочими фонтанами і мостами через річку Одра, і Люблін - абсолютно і повністю студентське, а значить - молодіжне, галасливе, тусовочне місто, просякнуте духом свободи і любові.

Люблін

Найвдаліший час для відпочинку в Польщі - кінець весни та початок літа. Тоді ще не так спекотно, як це традиційно буває в Польщі влітку. Цікаво, але навіть наприкінці січня в Польщі теж буває стерпно: снігу немає, погода весняна. Але, оскільки їдете ви не на all inclusive, а відпочити по-справжньому, щоб дізнатися і зрозуміти чужу країну, поставтеся до вибору пори року для поїздки відповідально. Тим паче що доведеться багато їздити і ходити пішки. А їздити дійсно буде куди.

Наприклад, коли опинитеся в Кракові, не полінуйтеся сісти на автобус або маршрутку і навідайтеся в містечко Величка з соляними шахтами. Воно вельми затишне саме по собі, та й подивитися знайдете на що. Соляні шахти діючі, але є там і частина, відведена для екскурсій.

Соляні шахти

І ось ще що: плануючи свій відпочинок у Польщі, включіть до списку міста Гдиня, Гданськ і Сопот. Усі вони омиваються Балтійським морем і кожне по-своєму цікаве. Можливо, там не буде звичних для Старої Європи замків, зате там є море. Будь-яке місто на березі моря автоматично стає романтичним і притягує до себе, як магніт.

Гдиня

Бажаємо вам ненапряжного відпочинку в Польщі, сповненого приємних вражень.

Другие статьи