Як правило, говорячи про Австрії, багато хто думає про Відень. І справді - місто гарне, знамените своїми історико-культурними пам'ятками, - ясна річ, що більшість туристів буде міцно асоціювати всю Австрію з Віднем. Однак у цьому й підступ: Австрія невелика країна, але багата на прекрасні, затишні, мальовничі міста і села. Їх-то і потрібно подивитися, вирушаючи на відпочинок до Австрії. Але почати рекомендуємо, звісно ж, із неї, з королівського Відня.

Після приїзду до Відня напевно вам захочеться перекусити. Не сказати, що існує якась окрема австрійська кухня. І все ж, як ви знаєте, є віденський штрудель, віденська кава, торт Захер, народжений у Відні, і віденський шніцель. Славиться Відень також сосисками, пивом, а ще - тут виготовляють вино. Загалом, гастротуристам буде чим тут зайнятися. Коли ви гідно оціните місцеву кухню, перемикайтеся на місцеві визначні пам'ятки. А їх тут просто незліченна кількість, та ще й які помпезні! Взяти ту ж знамениту Віденську оперу з її регулярними пишними постановками і лютневим балом, або палац Шенбрунн, Хофбург, Бельведер, Музей витончених мистецтв. Та багато у Відні такого, що здатне вразити вашу уяву. З такого міста приємно починати свій відпочинок в Австрії.

Віденська опера

Наступною точкою вашої подорожі рекомендуємо зробити містечко Лінц, що розташувалося на берегах Дунаю. Так, воно не таке знамените, як Відень, але, якщо у вас є час і ви в принципі плануєте зробити відпочинок в Австрії насиченим і пізнавальним, обов'язково відвідайте Лінц. У теплу пору року тут організовують масові творчі заходи, Лінц взагалі вважається культурним центром Австрії. Що корисно відвідати в Лінці, то це найвища його точка - Пестлінгберг із церквою Вознесіння на найвищій верхівці. Крім того, тут захований підземний парк розваг, ботанічний сад і зоопарк. Сама прогулянка Лінцом теж подарує незабутні відчуття: архітектура, компактне розташування пряникових будиночків, мерехтливі у водній гладі вогники - всі ці деталі створюють казковий настрій. Любителям музеїв варто знати, що в Лінці розташовано Музей сучасного мистецтва (куди ж без нього), Музей стоматології, а ось шанувальникам романтичнішого проведення часу варто вирушити на прогулянку Дунаєм.

Лінц

Ще одне обов'язкове до відвідування місто - Зальцбург. Напевно, плануючи відпочинок в Австрії, ви побіжно ознайомилися з його історією, а тому знаєте, що прославив Зальцбург Моцарт. Тож не дивно, що характерні для Зальцбурга щорічні заходи пов'язані з музикою, театром, творчістю, читаннями. Прогулюючись вулицями Зальцбурга, ви рано чи пізно натрапите на музей Моцарта, точніше, на будинок, у якому великий композитор написав свої перші твори. Зрозуміло, як і в будь-якому туристичному місті, в Зальцбурзі є найвища точка, з якої видно все місто з прилеглими лісами й озерами, - не пропустіть цю точку.

Зальцбург

Наступним пунктом у вашій туристичній програмі відпочинку Австрією може стати ще одне миловидне містечко - Інсбрук. Його стара частина вельми компактна - оглянути її можна за кілька годин. Звідси і почніть свою прогулянку містом, а саме - з Тріумфальної арки. Її важко не помітити, тому арка може стати вашим надійним орієнтиром по Інсбруку. Поруч із Тріумфальною аркою розташована міська Ратуша та візитна картка міста - Золотий дах. Це невелика прибудова до будівлі з монументальним малюнком, що зображає колишнього правителя тутешніх земель з його дружинами та іншими цікавими деталями. А ще - підніміться на оглядовий майданчик Ратуші - звідти вам відкриється гарний вид на місто.

Інсбрук

Чесно кажучи, ми по-доброму вам заздримо. Попереду у вас захопливий відпочинок в одній із найзнаменитіших країн Європи - в Австрії. Проведіть його із задоволенням.

Другие статьи