Мабуть, найвідоміше місто Латвії - зовсім не Рига, а Юрмала. Саме ця назва фігурує останні кілька десятків років у контексті популярних музичних і гумористичних фестивалів за участю наших співвітчизників. Тобто саме по собі місто - затребуване серед туристів, а отже, відпочинок у Юрмалі може виявитися не таким уже й недорогим, як хотілося б. Але постаратися заощадити на розвагах, житлі та дозвіллі все ж варто.

Балтійське море

Крім звання культурно-розважальної столиці Прибалтики, Юрмала відома і як курортна зона з піщаними пляжами. Щорічно тисячі туристів приїжджають сюди в надії влаштувати собі недорогий відпочинок у Юрмалі. І це не дивно. Місцеві пляжі належать місту, вони практично всі безплатні й водночас чисті, плюс - обладнані як багато хто з престижних європейських пляжів. А який у них масштаб! Пляжі тягнуться десь на тридцять кілометрів уздовж моря. Одне задоволення не тільки засмагати там, а ще й неспішно прогулюватися.

Юрмала

Взагалі, як рекреаційну зону Юрмалу можна розглядати з трьох ракурсів: культурного, морського, лісового. На який би напрямок ви не зробили наголос, вам так чи інакше вдасться організувати недорогий відпочинок у Юрмалі (особливо якщо вибрати відпочинок на безкоштовних пляжах, звісно). До речі, багато туристів щорічно приїжджають сюди переважно з метою оздоровитися, подихати унікальним повітрям - хвойний ліс + море.

На на окрему увагу заслуговують місцеві визначні пам'ятки, наприклад - дерев'яні споруди періоду ХІХ століття, музеї з бурштиновими експозиціями і, звісно, музеї під відкритим небом у вигляді відтворених старих поселень. Вельми захопливе видовище, яке якісно занурює в ту епоху. Відвідування подібних пам'яток вас не розорить, зате залишить по собі приємні, насичені спогади.

Що ще допоможе заощадити на відпочинку в Юрмалі?

Як і скрізь, треба стежити, чи не переплачуєте ви за житло. Так, у високий сезон (липень - серпень) житло в Юрмалі особливо дороге. Чи варто туди їхати в самий пік? Поїдьте ранньою осінню або в травні, коли погода спокійніша, та й туристів поменше, а отже, і житло можна винайняти дешевше.

А щоб остаточно оптимізувати бюджет на поїздку, обирайте у вигляді основного транспорту - автобус на Латвію. Порівняно з літаком він буде набагато вигіднішим, хоч і так, їхати будете довше. Зате ви побачите багато цікавого через вікно автобуса, та й заощадите.

Другие статьи