Рига - не тільки одне з найбільших міст Латвії, але також - усієї Прибалтики. Щорічно сюди приїжджають тисячі туристів з усіх куточків Європи і на власному досвіді дізнаються, реальний чи ні недорогий відпочинок у Ризі. Тут їх приваблює як саме місто з його визначними пам'ятками (зокрема - будівлі в центрі міста, виконані в незвичному стилі ар-нуво), так і мальовнича природа, особливо - Куршська затока.

Фонтан Рига

Туристи вважають, що столиця Латвії - прекрасний приклад того, як в одному місті дивовижним чином поєднуються принади активного нічного життя з умиротворенням від прогулянок серед казкових кольорових будиночків. Також Рига славиться своїми гастрономічними багатствами. Ресторанів і кав'ярень тут значно більше, ніж тих самих визначних пам'яток, тому з голоду ви тут точно не помрете. А ось, скільки витратите на харчування - це питання вже іншого порядку, і залежить воно від того, з ким ви їдете в Ригу, на скільки днів, чи плануєте економити, чи ваш вибір - недорогий відпочинок у Ризі.

Набережна Рига

Плануючи поїздку і бюджет на відпочинок, врахуйте, що в Ризі багато музеїв, куди корисно буде сходити і дорослим, і дітям. Є також окремі розваги для дітей, а саме - театр ляльок, зоопарк, атракціони, парки, - загалом цю статтю витрат теж слід закласти у свій бюджет.

Які типи витрат варто врахувати, плануючи недорогий відпочинок у Ризі

В обов'язковому порядку необхідно буде заплатити, звичайно ж, за візу і медичну страховку. Їхати за кордон краще повністю підстрахованим - так ви почуватиметеся надійніше і вільніше. Ще один пункт витрат - проїзд до Риги. Якщо купувати квиток на літак, то ви, зрозуміло, заплатите більше, ніж якби вирушили до Латвії автобусом. Літак обійдеться приблизно вдвічі дорожче.

А тепер - кілька слів про харчування. Це тільки здається, що якось проживете тиждень у чужій країні. Але щойно мова заходить про конкретні ціни за каву, вечері та обіди, ось тут надії на недорогий відпочинок у Ризі руйнуються. Зрозуміло, не все так сумно. Просто розраховуйте на те, що кава обійдеться в 5-8 євро, гаряча страва - в 10 євро. І не забувайте множити ці ціни на два, якщо подорожуєте удвох.

Будь-яка поїздка пов'язана з витратами, і вже тим паче, якщо ви їдете в країни Прибалтики. Будьте до цього готові, але за можливості, якщо є необхідність, економте.

Другие статьи