Якщо їхати в Естонію, то з обов'язковим відвідуванням його перлини біля моря - міста Пярну. Це і портове місто, і водночас місто-курорт. Саме сюди приїжджають поціновувачі санаторного відпочинку, хоча шанувальникам історико-культурних пам'яток тут теж буде цікаво. Як розумієте, провести відпустку в Пярну буде корисно і з точки зору користі для здоров'я, і в просвітницькому сенсі.

Напевно ви звернете увагу на місцеву Ратушу - вона вигідно виділяється на тлі міських пейзажів і цікава своєю історією. Побудували її далекого 1797 року, але й досі вона придатна для масових заходів (тут влаштовують концерти, вистави, міські фестивалі) і являє собою незламну пам'ятку класицизму.

Ратуша

Неподалік від Ратуші розташована вціліла частина укріплювальної міської споруди - Червона вежа. Тільки уявіть: її було зведено у XV столітті! Ось що називається доторкнутися до історії - відвідати Червону вежу з детальним оглядом її елементів.

Червона вежа

Якщо говорити про релігійну пам'ятку Пярну, то вибір припаде на церкву св. Катерини, побудовану наприкінці XVIII століття. Сам цей факт вражає, а додайте сюди красу внутрішнього оздоблення церкви і незвичайне колірне рішення (куполи зелені, стіни білі), і ви зрозумієте, чому відпочинок у Пярну має включати цю пам'ятку.

Яке європейське місто без затишних вуличок із сувенірними крамничками та кафе? За такими враженнями варто вирушити на вулицю Рюйтлі. Тут знайдеться місце і для їжі розумової, і для їжі в прямому сенсі слова. Ключова особливість будівель на цій вулиці - червона цегла, ажурність архітектурного рішення і квіти, що обвивають вікна в теплу пору року. Це не просто красиво, а й атмосферно, тут представники творчих професій знайдуть джерело свого натхнення.

Санаторії міста Пярну

Лікувально-оздоровчим курортом місто стало з XIX століття, з моменту, коли у місцевих грязей виявили лікувальні властивості. Тепер Пярну вважається столицею лікувального туризму, тому що тут створено всі умови для якісного оздоровлення вимогливих європейців: високий рівень спа-послуг і готелів, висококваліфікований персонал.

Лікувально-оздоровчий курорт

Якщо говорити про конкретні установи, то зверніть увагу на ці три:

  • Estonia Spa. Цей санаторій державний, а унікальність його в тому, що басейн наповнюють водою з Мертвого моря. Її доставляють прямо з Ізраїлю в Естонію!
  • Tervis Medical Spa. Бюджетний варіант фешенебельного типу санаторіїв. Тут номери затишні, але без надмірностей, зате є послуга повного медичного обстеження.
  • Tervise Paradiis. Цей санаторій один із найпрестижніших, а все тому що вид із номерів відкривається на Пярнуську затоку, а до пляжу - лише кілька хвилин пішки. У переліку послуг різноманітні спа-процедури та оренда інвентарю для скандинавської ходьби і велосипеди.

Відпочинок у Пярну багатогранний і корисний за багатьма критеріями. Зрозуміло, все залежить від вашого бюджету і тривалості подорожі. У будь-якому разі кожен ваш день в Естонії можна зробити насиченим.

Другие статьи