Пригадую, один із наших викладачів німецької мови в університеті казав: "Хороший експромт - добре підготовлений експромт". Це про наші домашні завдання, до яких ми були завжди не готові настільки, наскільки це було потрібно вимогливому викладачеві. Але цей самий принцип можна сміливо застосувати і до іншої площини. До якої? Ну ось дивіться: ваша поїздка з Польщі в Україну може зайняти мінімум часу, якщо підготуватися до неї.
Іншими словами, якщо у вас намічається поїздка з міста Лодзь до Києва, подумайте про те, щоб заздалегідь знайти відповідний рейс і, звичайно, так само заздалегідь купити квиток на автобус. Звичайно, ваша подорож не обов'язково має бути спланованою, завжди залишається місце і для спонтанних рішень. Може, в цьому й увесь фокус - зуміти зорієнтуватися навіть у найнепередбачуваніших обставинах? До речі, ми знаємо, що допоможе втримати рівновагу, якщо, припустімо, завдання вирушити з Лодзя до Києва стоїть "на вчора", як це зазвичай буває. І літак тут ні до чого. Автобус - ось рішення: і доступний за грошима, і щадний для колін. Це ключові плюси автобусних поїздок, але є й інші.

"З чого ж, з чого ж, з чого ж зроблені наші" подорожі автобусами

Ви помічали, як різноманітні онлайн-сервіси помітно полегшили всім нам життя? Хочете повечеряти, але не хочете готувати - замовте піцу на сайті ресторану, потрібно оплатити рахунок - скористайтеся онлайн-банкінгом. Так само і з квитками. Усе, що знадобиться, щоб купити квиток на автобус, це вихід в інтернет з будь-якого гаджета. І якщо раніше купувати квитки через каси автовокзалу було звичайною справою, то купівля квитків на сайті вразить вас своєю швидкістю. Якихось 10 хвилин, не встаючи з дивана або в обідню перерву, і у вас на пошті будуть квитки з дуже конкретним місцем у салоні. Тим більше, це місце ви оберете самі, ознайомившись із доступною схемою салону.
Додатково до всього - знижки. Уважно вивчайте, що пропонує вам пасажирський перевізник - а раптом за промокодом ви отримаєте всі 50% знижки? Було б непогано.
Онлайн-купівля автобусних квитків - перший аспект, що істотно полегшує в наші дні подорожі. Що ще? Зрозуміло, самі автобуси і сервіс на рейсі.

Звертайте увагу на оснащення автобуса

Між Польщею та Україною щодня курсують десятки пасажирських автобусів, ось тільки рівень сервісу і ціни на квитки можуть сильно варіюватися. Якщо хочете без клопоту і дешево дістатися з будь-якого міста Польщі до України - припустімо, вам треба терміново виїхати з Лодзя до Києва, - ви маєте без проблем орієнтуватися в критеріях надійного перевізника і якісного автобуса.
Знайте, що всі автобуси на далекі відстані за технічним оснащенням мають відповідати високим європейським стандартам якості пасажирських перевезень. Що означає це красиве словосполучення в перекладі на пасажирську мову? Це означає, що:

  • В автобусі має бути тепло, а температуру кожен пасажир може регулювати самостійно, керуючи кондиціонером над своїм пасажирським місцем;
  • Саме місце максимально, наскільки це можливо, зручне: м'яке крісло, є підлокітники, які можна прибрати, спинка справно працює, і її можна регулювати під себе;
  • В автобусі є безкоштовний вай-фай і доступ до мультимедійної системи, тобто - до списку вже завантажених фільмів і музики.

Користуйтеся доступним сервісом сповна

На додаток до всього в таких автобусах стюардеса видає теплий плед і невелику подушку зі змінною наволочкою. О, так, у сучасних пасажирських автобусах працює справжнісінька стюардеса - майже як у літаку, тільки в автобусі. І навіщо мені, запитаєте ви, подушка зі змінною наволочкою? Ну, дивіться: їхати з Лодзя до Києва порівняно недовго - відстань близько 1000 км, час у дорозі - близько 20 годин, але дорога все одно далека, вам сто відсотків захочеться подрімати. А подушка якраз із тих опцій комфортабельного автобуса, яка забезпечить вам необхідні для сну умови.
А чи буде на рейсі їжа? Щодо їжі треба уточнювати у перевізника - список доступного сервісу різниться для кожного рейсу. Але ось що точно буде, так це кава і чай протягом усього шляху.

Виходьте на зупинках, щоб не засиджуватися

Ми забули вам сказати ще дещо. На маршруті, яким автобуси йдуть із Польщі в Україну - чи то рейс Лодзь - Київ, чи якийсь інший - є обов'язкові санітарні зупинки. Повірте, це сподобається вашим колінам, бо вам вдасться розім'ятися. Навряд чи така опція доступна у випадку з авіаперельотами.
А ось, вирушаючи автобусом із Лодзя до Києва, ви заодно здійсните і міні-подорож Польщею та Західною Україною. Коли б ви ще познайомилися з архітектурою іншої країни і захопилися пейзажами України?

Перебуваючи в постійному русі й переслідувані необхідністю заробити, скрізь і все встигнути, ми не помічаємо, як втрачаємо головне - хвилини тиші та спокою, можливість творити й отримувати поживу для розуму. Нехай поїздка автобусом із Лодзя до Києва стане вашою точкою умиротворення, коли можна розслабитися і ні про що не думати. Або навпаки - гарненько обміркувати актуальне питання і прийняти зважене рішення. Упевнені, автобус - чудове для цього завдання місце.

Другие статьи