За своїм значенням і розмірами місто Брно поступається тільки Празі. Він є культурним центром країни і являє собою осередок цікавих з точки зору історії пам'яток. Думаємо, що подивитися в Брно за 5 днів, знайдеться. Але, найімовірніше, ви впораєтеся з цим швидше. Розтягнути список цікавих місць вдасться хіба що в разі, якщо в місті на момент вашого там перебування відбуватимуться масові заходи або фестивалі - звичні для Брно в теплу пору року.

Брно пам'ятник

Насамперед туристи дивляться на архітектурні пам'ятки. І це зрозуміло: вони впадають в око, про них пишуть у всіх путівниках містом. Серед найгучніших назв у Брно - собор святих Петра і Павла. Він помітний здалеку завдяки своїм двом гостроверхим вежам. Собор побудований у романському стилі в XIII столітті, проте сильно постраждав під час пожежі і довгий час не відновлювався. Зараз його вже повністю відновили, додавши до первісного вигляду додаткових елементів.

Брно - собор святих Петра і Павла

У цього собору є відмінна риса: годинник дзвонить не опівдні, а об 11 дня. Пов'язано це з тим, що колись загарбники міста пригрозили покинути його в разі, якщо не встигнуть захопити повністю до полудня. Дзвонар того дня нібито помилився на годину і подзвонив замість полудня об 11. Вороги змушені були покинути місто, а 11 година стала з того часу новою 12-ю.

Ключові визначні пам'ятки міста

Ринкова площа

Тут століттями велася торгівля овочами та іншими продуктами. Сьогодні тут уже не так кипить торгівля - все більш цивільно, зате, якщо захочете, так само можна поласувати ароматним смаженим м'ясом. Посеред цієї ж площі красується фонтан Парнас - виїхати без фотографії на його тлі просто не вийде, надто вже він знаменитий.

Ринкова площа

Шпільберг

Таким німецьким словом називається замок, який за весь час свого існування кілька разів змінював і призначення, і зовнішній вигляд. Тут і просто люди жили, і в'язниця розташовувалася, і військове укріплення. Найбільший, мабуть, інтерес для туристів представляє можливість відвідати окремі кімнати будівлі, їдальні, темниці, пройтися довгими коридорами, занурившись у ту атмосферу. Тут же, у музеї, розташований і міський музей, який за бажання можна відвідати одразу, а не відкладати до наступного приїзду.

Шпільберг

Музей техніки

Унікальне місце для всієї Чехії, яке обов'язково має бути у вашому списку "що подивитися в Брно за 5 днів". Сам музей величезний - на 4 поверхи, кожен з яких присвячений експонатам певної тематики.

  • Так, з однієї експозиції ви дізнаєтеся про історію розвитку техніки в Чехії, які транспортні засоби першими з'явилися на вулицях міста Брно і який вигляд вони мали.
  • Інша експозиція присвячена темі авіації, тут вже можна подивитися, який вигляд мали літаки та інші засоби для пересування повітрям не тільки в Чехії, а й у всьому світі.
  • Однозначно на вашу увагу заслуговує і відтворена в дрібних деталях вулиця Брно початку XX століття - з її транспортними засобами та характерними будівлями.

У технічному музеї можна зачепитися на весь день. Тож не дарма ви приїхали в Брно на п'ять днів - залишиться ще час і на інші визначні пам'ятки. Головне тут - грамотно розподілити час, щоб не виникало вже гострого питання - що ж подивитися в Брно за 5 днів, і все встигнути.

Другие статьи