Латвія цікава для наших туристів з різних причин. Одна з них - місто Юрмала, найбільше курортне місто Прибалтики, де проходить безліч музичних і розважальних фестивалів. Напевно і погода в Юрмалі відповідна, якщо навколо міста утворився такий ажіотаж з боку іноземних гостей. Так і є - літо тут помірне, не доведеться ховатися від виснажливої спеки.

З тієї причини, що клімат у Юрмалі помірний, влітку тут справді не спекотно. Хоча вельми дощитиме в будь-яку пору року, що зумовлено близькістю моря і високою вологістю в усьому регіоні.

Що може потішити туристів - так це те, що дощові дні чергуються із сонячною погодою в Юрмалі. Тобто не буде такого, що як задощить, так і кінця цій похмурій погоді не видно. Ні, в Юрмалі та на прилеглій території все інакше, що й формує привабливий кліматичний фон міста. Ба більше, навіть повітря тут привабливе для туристів, бо вважається корисним для дихальних шляхів і для профілактики та лікування серцево-судинних захворювань.

Скульптура Черепаха

Підсумуємо. Погода в Юрмалі влітку:

  • волога;
  • помірно тепла;
  • підходить для лікувально-профілактичних цілей.

Ті з туристів, які віддають перевагу відпочинку на спекотніших курортах із сухим кліматом, можливо, не оцінять належним чином переваги цього прибалтійського курорту.

Яка температура повітря і води в морі

Вода в морі прохолодна, і купатися тут варто хіба що в дуже спекотну погоду і десь у липні. В інші місяці вода або не встигає прогріватися через не надто сонячну і недостатньо теплу погоду, або вже ближче до серпня починає остигати. У середині літа максимальна температура води в Ризькій затоці досягає +23°C. Якщо ви б хотіли все ж таки скупатися і застати в Юрмалі нормальну погоду, туди варто їхати якраз з кінця червня і до кінця серпня.

Ризька затока

Незважаючи на відносно неспекотну погоду влітку в Юрмалі, ці середні +22°C через підвищену вологість відчуваються як усі +30°C. Сніг у Юрмалі випадає з середини грудня і лежить до березня, при цьому середня зимова температура тут не падає нижче -8°C.

Що подивитися в Юрмалі, якщо погода дозволяє

У цьому місті є справжній музей просто неба. Він розповідає про життя рибалок наприкінці XIX століття, а розташований у місці, де річка Ліелупе впадає в море.

За 14 км від Юрмали є селище Прієдайне, доїхати сюди можна електричкою. Знамените селище своєю білою дюною, розташованою перпендикулярно морю. Тут небагатолюдно і мальовничо, варто приїхати, навіть якщо погода в Юрмалі видалася дощовою.

Рагакапа

Обов'язково відвідайте і Національний парк Кемері разом із природним парком Рагакапа. Тут ви прогуляєтеся сосновим лісом і надихаєтеся чистим морським повітрям - і приємно, і корисно для здоров'я.

Потрапивши в Юрмалу, здорово побувати в найяскравіших її точках, навіть якщо з погодою не склалося. І все ж постарайтеся туди вирушити в теплу пору року, щоб і в морі скупатися, і в парках погуляти, і не поспішаючи з містом познайомитися.

Другие статьи