Карлові Вари - найвідоміший чеський курорт, куди приїжджають оздоровитися не тільки місцеві жителі, а й представники багатьох європейських країн. Щорічно чисельність гостей міста зростає, чому Карлові Вари зобов'язані своїми джерелами термальної води. І все ж, незважаючи на цілеспрямоване завдання - оздоровитися або відпочити в санаторії, гостям курорту важливо орієнтуватися в тому, яка ж погода застане їх у Карлових Варах.

Карлові Вари

Порівняно з іншими чеськими містами в Карлових Варах склався унікальний мікроклімат, що сприяє оздоровчим процедурам. Навіть якщо ви приїдете сюди не за цим, а просто погуляти, саме повітря позначиться на вашому здоров'ї сприятливо. Причому, такий лікувальний ефект спостерігається протягом усього року.

Погана погода в Карлових Варах - явище в принципі неможливе: через зручне географічне положення влітку в місті не буває спеки, а снігопади з морозами і зливи обходять стороною цей курорт. М'який клімат характерний для всієї території Чехії, і Карлові Вари не виняток. Погода тут сприяє уважним прогулянкам усіма визначними пам'ятками міста.

Карлові Вари взимку

Та все ж улітку часто бувають дощі, і загалом - встановлюється волога погода. Тому, перш ніж купувати квитки в Карлові Вари, звіртеся з прогнозом погоди. Найвірогідніший прогноз буде, звісно, за день-два до дати, що цікавить, але й приблизне розуміння погоди в Карлових Варах за місяць теж не завадить.

Чи варто їхати в Карлові Вари? А раптом там погода погана?

Нельотна погода здатна зіпсувати плани, куди б ви не поїхали. Буде це Прага, Оломоуц, або ті ж Карлові Вари - напевно у вас є чітке бачення того, навіщо ви туди збираєтеся. Якщо ви ще жодного разу не були в головній оздоровниці Європи, варто її відвідати. Це місто - дивовижне поєднання ніби первозданної природи зі старою архітектурою та жвавим світським життям. Світським - тому що сюди традиційно вже приїжджають не тільки безтурботні туристи, а й європейська богема в особі художників, письменників, музикантів. Все просто: атмосфера тут настільки особлива, що творчі особистості черпають натхнення для своїх наступних творів. Взагалі, вельми вигідно приїхати в одне місто і закрити одразу три свої потреби:

  1. Помилуватися природою.
  2. Культурно збагатитися.
  3. Поправити здоров'я.

Коли краще поїхати в Карлові Вари, щоб погода була нормальною?

Ось так одразу важко точно сказати, що в травні їхати варто, а, припустімо, в жовтні, - ні. Ви ж розумієте, що погода може змінюватися навіть протягом дня. Так, влітку тут приємніше буде - незважаючи на дощі, погода в Карлових Варах у цей час тепла. Взимку тут теж не сказати, що погано: клімат помірний, сильних морозів немає, як і снігопадів. А ось оздоровчі процедури доступні цілий рік. Тож, вишукуйте вільний час, дивіться, яка погода (хоча б приблизно) буде в період вашого відпочинку і купуйте квитки. Корисної вам поїздки!

Другие статьи