Неофіційна студентська столиця Австрії - так називають місто Грац, яке розташоване всього за дві години їзди від Відня. Тут і справді багато молоді, а все тому, що в місті функціонує одразу шість великих вишів. Для деяких туристів цей фактор - виші, студенти в місті - часом такий самий важливий, як і погода в Граці. Корисно все-таки розуміти, яким постане перед вами місто, чого від нього очікувати. Від контингенту дійсно залежить атмосфера міста. А від того, яка погода в Граці, залежатиме і культурно-розважальна програма відпочивальників.

Грац Австрія

Традиційно найкращим часом поїздити Європою вважається літо та пізня весна. Однак у Граці погода завжди гарна, тому навіть у зимовий час у місті буде комфортно. Так, у будь-якій країні трапляються кліматичні аномалії, але вони - виняток. А ось найхарактерніша для Граца погода - без зайвих опадів, без поривчастого вітру або виснажливої спеки.

Парк

Якщо плануєте поїздку на зиму, то знайте, що взимку погода в Граці м'яка, а стовпчик термометра рідко опускається нижче -8°C. Оптимальним варіантом приїхати сюди буде, звичайно, період впритул до католицького Різдва. Тут вам і ярмарки, і розважальні програми для дітей - не повинно бути нудно. А ось далі, ближче до середини січня і весь лютий, погода в Граці особливо не потішить, та й робити в місті буде нічого. Приїжджайте сюди вже з початком весни, коли і погода устаканиться, і місто розквітне.

Вид на місто

На весну чекати взагалі не доводиться довго, вона приходить як за розкладом - з настанням березня. Причому - відразу ж теплішає, сніги сходять, а світловий день збільшується.

Осінь тут теж по-своєму чудова, наприклад, тут немає затяжних дощів. Вересень і жовтень зазвичай сухі й барвисті, що дає змогу сповна насолодитися помірною погодою, гуляючи Грацем. Температура в ці місяці тримається в межах +17-18°C. Якщо хочете відвідати місто з прив'язкою до якогось заходу, то восени такою подією може стати фестиваль сучасного мистецтва під назвою Штирійська осінь.

Грац восени


Другие статьи