Після того як відпустка закінчується, настає новий період - період нудьги за відпусткою. У цей час так хочеться оживити спогади, наповнитися ними і планувати вже наступну поїздку. І звісно, сьогодні привозити магнітики з-за кордону - не найкраща ідея, адже все одно їх виробляють десь у Китаї. Грамотним туристам потрібна автентична продукція, щось, що б передавало дух країни. То що ж привезти з Любліна такого, що освіжатиме в пам'яті яскраві спогади про Польщу?

Одяг

У європейських країнах період знижок справді дає змогу заощадити на шопінгу, тому є сенс прикупити обновок як собі, так і близьким. Але щоб це були не просто взуття та одяг, а щось, що буде вам нагадувати про Польщу, привезіть із Любліна хоча б кілька дрібничок, виробництва місцевих дизайнерів. Як правило, купити їх можна в авторських бутиках.

Косметичне приладдя

Деякі бренди косметики давно на слуху у наших покупців, наприклад Ziaja, Lirene, але в Польщі набагато більше гідних уваги косметичних брендів. Ті ж Inglot, Bielenda, Dr. Irena Eris. Якщо думаєте, що привезти з Любліна в подарунок бабусі або мамі, тітці, візьміть крем марки Пані Валевська. За часів молодості наших батьків і бабусь користувалися популярністю парфуми якраз цього виробника, тож із кремом ви маєте вгадати.

Солодке і смачне

Офіційно Польща не вважається центром шоколадоваріння. Однак і тут виготовляють і продають дуже смачні шоколадні цукерки. І йдеться не тільки про визнані бренди, на кшталт - Wawel, а й про невеликі мануфактури, наприклад, Karmello Chocolatier, Krakowski Kredens. Особливо рекомендуємо поласувати і забрати з собою з Любліна чорнослив, імбир у шоколаді, пряники (напевно, найсмачніші пряники на світі!).

Прикраси з бурштину

Оскільки Польща має вихід до Балтійського моря, прикраси з бурштину - закономірна для неї продукція. Продаються прикраси в багатьох ювелірних магазинах і бутіках, дешевші варіанти можна відшукати навіть на ринках. І все ж, якщо ви вирішили привезти з Любліна в подарунок рідним щось вагоме, орієнтуйтеся на темний прозорий бурштин. Що темніший, то якісніший і дорогоцінніший камінь.

Що ще включити до списку бажаних сувенірів з Любліна, то це сувенірні набори зі скляних склянок або фужерів, дерев'яні шахи, польські плакати (які, до речі, знамениті на весь світ своїм стилем, духом епохи і тонким гумором). Якщо ви підійдете творчо до пошуку того, що привезти з Любліна, напевно, складнощів у вас із покупкою не виникне. Тут такий величезний асортимент, що важко вже буде щось не купити.

Другие статьи