Перш ніж вийти з дому, всі ми звертаємо увагу на погоду, правда ж? Від того, чи йде дощ, чи нестерпно гріє сонце, залежить наш формат одягу. Вирушаючи ж до Естонії на відпочинок, просто одного погляду з вікна недостатньо. Тут треба точно знати, яка погода в Талліні на дати, що вас цікавлять. Для цього скористайтеся численними сайтами з метеорологічними відомостями по кожному місту. У цій же статті ми поділимося з вами інформацією про погоду в Талліні загалом - щоб ви мали уявлення про клімат країни, яку збираєтеся відвідати.

Що з кліматом?

Якщо ви бували в Санкт-Петербурзі, вам буде простіше уявити, який клімат в Естонії, - приблизно такий самий, м'який. Взимку немає міцних морозів, а літо хоч і тепле, але без спекотної жари, зате з частими дощами.

Погода в Талліні взимку

Взимку в Естонії майже щодня йде сніг або дощ, температура при цьому рідко падає нижче -10°C. Найхолодніший зимовий місяць - січень, температура може досягати -16°C. У цей період випадає особливо багато опадів, що зумовлено близькістю моря. Січень із лютим традиційно вважаються найхолоднішими місяцями з поганою погодою, що робить їх невідповідними для відпочинку в Талліні.

Таллінн узимку

Погода в Талліні навесні

З настанням календарної весни в Естонії нічого особливо не змінюється, справжня весна приходить тільки наприкінці квітня. Ось тоді починають розпускатися дерева і зеленіти трава, а температура вже більш-менш стерпна для безтурботних прогулянок (+7-10°C). Найвідповідніша погода в Талліні встановлюється в травні. Саме під кінець весни має сенс приїжджати в Естонію, коли дощів стає менше, а сонячних погодних днів - більше.

Таллінн навесні

Погода в Талліні влітку

На початку червня в Таллінні частенько трапляється сезон дощів, тому краще відкласти поїздку і приїхати ближче до липня. Може, вам пощастить, і в цей період ви застанете те найдивовижніше явище - білі ночі. Щоб ви розуміли - нормальна літня погода в Талліні триває приблизно місяць - весь липень. У серпні повертаються дощі, починають переважати похмурі дні. Зате температура цілком стерпна - близько 20°C.

Таллінн

Погода в Талліні восени

Вересень - не просто назва першого осіннього місяця, це ще й індикатор того, що погода починає помітно псуватися. Остаточна осінь настає в жовтні, і в жовтні ж випадає перший сніг, рано темніє. Далі йде тільки листопад, а в цих широтах листопад особливо огидний: з вітрами, вогким холодом і голими деревами.

Таллінн восени

Чи може погода в Талліні вплинути на якість вашого відпочинку

З огляду на примхливу погоду Естонії, ви, напевно, припустили, що їхати туди варто хіба що в липні - через сезон дощів на початку червня і наприкінці серпня. А ось з кінця червня і до початку серпня дощів мало, та й температура приємна - до 20°C. Ніякої вам спеки, просто приємне тепло.

До речі, враховуйте у своїх планах і період вересень-жовтень. Так, зазвичай у цей час тут йдуть дощі, але їх ще не так багато, + можна застати бабине літо, та й загалом місто перетворюється, стає особливо затишним. Деякі туристи вважають за краще навпаки - приїжджати в Таллінн незалежно від погоди - на Різдвяний період. Вважається, що святкове оздоблення та ярмарки перетворюють місто на казку. Що ж, вам безперечно варто скласти про нього власну думку. Що ж до погоди - важливі моменти про неї ми вам уже повідомили.

Другие статьи