От скажіть, вам хочеться топтати вже давно потоптані іншими туристами місця, чи хочеться все ж таки відкривати свої, складаючи, наприклад, особистий список топ-місць Талліна? Якщо ваш варіант другий, ми з вами дивимося в один бік. Адже, погодьтеся, куди цікавіше дізнаватися про місто таке, про що знають лише місцеві. А ось знамениті пам'ятки Талліна є і в інтернеті - якщо що, до них завжди можна повернутися. Почати ж рекомендуємо з таких топ-місць, заради яких і варто затівати поїздку в Естонію.

Теллісківі Багато столиць світу об'єднує один прекрасний тренд: перетворювати старі, занедбані заводські будівлі на повноцінні оплоти культури і творчості. У Талліні теж слідують цьому тренду, тут є цілий район - Теллісківі, де ви побачите творчість у всіх її проявах. На території Теллісківі та в окремих його залах проходять різні театральні постановки, тут регулярно влаштовують виступи музикантів, виставки, перфоманси. Крім духовної їжі, є тут де підкріпитися і справжньою їжею. До ваших послуг кафе, магазини, крамниці з предметами творчості місцевих майстрів і повноцінних брендів.

Теллісківі

Fabrik Окремої уваги з-поміж топ-місць Талліна заслуговує Fabrik. Тут є те, що заведено називати експериментальною кухнею (готуйтеся дивуватися), є в меню і страви традиційних кухонь - європейських, скандинавської, звичайні й часом дивні напої. Сам заклад виконаний у сміливому стилі, багато розрізнених деталей, які разом утворюють цілісну картину в інтер'єрі.

Fabrik

Nu Nordik Напевно з поїздки ви захочете привезти друзям і близьким сувеніри або подарунки. Не ламайте голову заздалегідь, а одразу відвідайте це топове місце серед туристів із вишуканим смаком. Ви зможете тут не просто дізнатися, чим талановиті місцеві дизайнери та креативні уми, а й купіть щось із декору, одягу чи прикрас. Наприклад, вінілові, посуд, лампи, настінні годинники та багато іншого.

Nu Nordik

Noble Гарна традиція під час відпочинку проводжати день з келихом вина в руці. А якщо такі затишні посиденьки організувати з видом на Балтійське море, спогади про подію залишаться найяскравіші. Якщо будете в Таллінні в теплу пору року, завітайте до цього кафе, відпочиньте на літньому майданчику і насолодіться романтичним вечором біля моря в компанії добротного вина і смачних страв.

Картинна галерея Талліна Якщо ви думаєте, що картинна галерея - це обов'язково нудні екскурсії з екскурсоводом, який розповідає завчені історії про експонати, у вас є шанс вдало помилитися. У міській картинній галереї Талліна всі витвори мистецтва (а це і картини, і скульптури, і окремі експозиції) у вас буде повна свобода дій. Тут немає місця сухій класиці, навпаки - багато сміливих і навіть зухвалих рішень.

Шоколадниця Аннелі Віїк Люди, які вирішують кардинально змінити хід свого життя, заслуговують на захват і повагу. А якщо ці зміни втілюються в успішну кондитерську, у вас просто немає вибору - вам варто завітати в це місце. Із самої назви шоколадниці стає зрозуміло, що це персоналізоване місце, яке, до речі, встигло стати топовим серед туристів у Талліні. Аннелі Віїк була інвестором і банкіром, а стала кондитером - чи це не привід зазирнути сюди? Хоч кондитерська крихітна, але всі вироби приготовані з душею і любов'ю до своєї справи.

Таллінн здається невеликим містом, але треба постаратися обійти всі його топ-місця, якщо в місті ви ненадовго. І навіть якщо ви приблизно знаєте, куди вирушите насамперед, зверніть увагу на перераховані вище місця. Їх рекомендують місцеві жителі, а отже, ці місця унікальні. Чи не за цим ви сюди приїдете?

Другие статьи