Відень - мрія романтиків і шанувальників мистецтва, історії. Він вабить усіх і кожного. Чи хочете ви побачити нетиповий Відень і відвідати місця, які знаходяться осторонь від популярних туристичних маршрутів? Тоді вам однозначно треба скласти список із топ місць, гідних вас і вашої уваги.

Говорячи про Відень, на думку неодмінно спадають думки про Штефанплатц, про собор св. Штефана, про численні помпезні палаци та королівську знать, яка з давніх часів мешкала в цьому величному місті. Зрозуміло, всі знамениті місця Відня потрібно побачити, але не варто забувати і про інший бік столиці Австрії. І тут у пригоді стане невеликий путівник секретними об'єктами Відня.

Усі як один туристи рекомендують один одному відвідати палац Хофбург. Він і справді помпезний, а ще примітний тим, що на його території розташувався Будинок метеликів. Саме про це місце чомусь мало хто знає, але ж тут зібрано метеликів, привезених з Філіппін, Коста-Ріки та інших тропічних країн. Для метеликів у їхньому новому домі створено оптимальні - звичні для їхнього середовища проживання умови: висока температура і вологість. Крім просто красивої картинки у вигляді метеликів, ви зможете також застати історичний момент, коли гусениця перетворюється на прекрасного метелика. Ось уже чого-чого, а такого від австрійської столиці не очікуєш, правда?

Хофбург

Кавове місто Багато хто, хто одного разу побував у Відні, потім ще довго не може позбутися ароматної асоціації, яку викликають спогади про Відень. Кава. Саме кавовий аромат наповнює це місто цілком і повністю. Це все зрозуміло, але з чого б це європейській столиці бути кавовою? - запитаєте ви. Виявляється, тісний зв'язок Відня з кавовим напоєм зародився ще у XVII столітті, за часів турецьких наїздів на Австрійську імперію. А, як відомо, там, де культури переплітаються, нехай і за не найсприятливіших умов, виникає ґрунт для нових традицій. У Відні так сталося з кавою, і тепер, приїжджаючи сюди, насамперед туристи шукають злачні місця, де можна було б продегустувати цей напій. Ми рекомендуємо відвідати Музей кави. Його заснував близько десяти років тому місцевий поціновувач кави і зібрав у чотирьох залах музею старовинне кухонне начиння, необхідне для приготування кави, а також усе, що пов'язано з кавою по-віденськи (напевно, ви не раз замовляли цей вид кави в ресторанах або кафе). До речі, в цьому ж музеї можна приєднатися до майстер-класів від бариста і послухати лекції про історію напою. І звісно, яке ж кавове паломництво без відвідування кав'ярень! Їх у Відні безмежна безліч. Насолоджуйтеся.

WestLicht Так називається центр фотографії у Відні, і це справді топове місце в столиці Австрії. Про нього мало хто знає, тому вам пощастило. Знаходиться WestLicht на горищі старого скляного заводу. Музей відкрили місцеві ентузіасти, закохані в цей вид мистецтва. Завдяки їхнім старанням місцеві жителі та гості Відня мають можливість переключитися на сучасну хвилю мистецтва і навіть стати її частиною, створюючи та демонструючи власні знімки. Крім суто фотографій, у музеї є також фототехніка різних часів - так засновники музею намагаються продемонструвати еволюцію фотомистецтва.

WestLicht

Стріт-арт у Відні За столицею Австрії закріпилася стійка асоціація зі столицею світового живопису. Тут зосереджені такі центри мистецтва, як Музей Леопольда, Музей історії мистецтв, Галерея Бельведер та інші. Але, що ви скажете щодо того, що у Відні також багато вуличного мистецтва? Здавалося б, манірний, статечний Відень - ну який стріт-арт? Помиляєтеся. Вуличні художники об'єдналися і створили проєкт, який допомагає окремим майстрам органічно вписувати свої творіння в загальний культурно-історичний ландшафт Відня. Часто вони проводять виставки та перфоманси, навіть відкрили окрему свою галерею Inoperable.

Стрит-арт в Вене

Завершити ваш невеликий тріп Віднем пропонуємо відвідуванням Тиргартена. Це величезний заповідник, що займає понад 2 тис. га. Саме тут розкинувся незайманий, дрімучий Віденський ліс зі стародавніми буками і дубами. Тут мешкає величезна кількість видів птахів, плазунів та інших диких тварин. Вони й справді не приручені, тому для відвідувачів відведена чітка прогулянкова зона зі стежками, територією для пікніків і оглядовим майданчиком. Родзинкою Тіргартена є палац, який імператор Франц-Йосиф I побудував для своєї дружини Єлизавети. Легенда свідчить, що імператриця любила подорожувати, а щоб вона не полишала свого чоловіка, він створив для неї дивовижний палац, який заміняв їй будь-які подорожі. Споруда вражає своїм масштабом і красою.

Тіргартен

Ну як, ви вже налаштовані вивчати і приручати топові місця Відня? Ми бажаємо вам незабутньої поїздки, сповненої приємних відкриттів і вражень.

Другие статьи