У західній частині Чехії розташоване знамените на весь світ місто-здоровниця - Карлові Вари. Крім цілющих властивостей води з його джерел, Карлові Вари примітні також своєю багатою історією і минулим. Минуле завжди вкрите поволокою таємничості і недомовленості, а у випадку з Карловими Варами хочеться копнути глибше і дізнатися, хто з іменитих людей коли-небудь жив тут. Можливо, ваш улюблений композитор або письменник склали свої найкращі твори саме тут. Давайте відкриємо завісу цієї таємничості і подивимося, які музеї є в Карлових Варах, які б змогли нам допомогти пролити світло на минуле.

Галерея мистецтв Як то кажуть, з корабля на бал. Щойно ви приїдете до Карлових Вар і трохи ознайомитеся з містом, вирушайте до галереї мистецтв. Тут у вас складеться повноцінне уявлення про сучасне чеське мистецтво, зокрема - про живопис. У володіннях музею розміщені картини знаменитих чеських художників минулого, а якщо пощастить - ви застанете виставки або виступи і наших сучасників: музикантів, художників, інших творчих особистостей, які живуть і творять у Карлових Варах.

Галерея мистецтв

Краєзнавчий музей У цьому місці ви отримаєте інформацію про історію самого міста та цього краю загалом. Також тут вам розкажуть про розвиток Карлових Вар як курортного центру - з чого все починалося, на що багата місцева природа, куди додатково варто ходити на прогулянки заради оздоровлення фізичного та духовного. Як і в будь-якому краєзнавчому музеї, тут ви побачите предмети, які були знайдені під час розкопок на території міста. Та ж кераміка, наконечники стріл, предмети побуту, зброя.

Краєзнавчий музей

Музей бехеровки Цей настояний на травах лікер був колись винайдений саме тут, у Карлових Варах. Його тут виробляють і донині, а для допитливих туристів створили цілий музей, присвячений питанню виготовлення бехеровки. Під час екскурсії вам розкажуть, хто і як починав виготовляти першу бехеровку, покажуть колекцію пляшечок, етикеток, інших елементів, пов'язаних з випуском знаменитого напою. Потім ви опинитеся в підвалі, де стоять бочки, в яких колись дозрівала бехеровка. Зрозуміло, логічним продовженням екскурсії стане дегустація лікеру.

Музей бехеровки

Музей скляної справи Якщо ви раптом не знали, то ми з радістю вам повідомимо, що Карлові Вари - батьківщина не тільки бехеровки, а й богемського скла. З нього тут виготовляють неймовірно красиві речі, зокрема - кришталеві, і все це відбувається на території скляного заводу Мозер. Заснований він наприкінці XIX століття як мануфактура, але традиція ручної обробки скла зберігається і донині. Спочатку скло видувають, надають йому потрібної форми, а потім піддають ручному розпису. На території заводу діє Музей з цікавими експонатами, зібраними за весь час існування заводу. Крім відвідування музею, ви зможете прогулятися і самим заводом, заглянувши у святая святих скляної справи. Ба більше, майстри на ваших очах створюватимуть скляні витвори мистецтва, які ви, до речі, пізніше зможете придбати в прилеглих до заводу магазинчиках.

Музей скляної справи

Так виглядає топ музеїв міста Карлові Вари. Місто невелике, музеїв небагато, зате сама територія Карлових Вар має вигляд музею просто неба - тільки встигайте захоплюватися.

Другие статьи