Велична, загадкова, казкова. А який ще епітет підібрати до Праги, якщо вона справді така? Особливо взимку, особливо, припорошена снігом і в різдвяних вогниках. Якщо вам випав щасливий квиток, і ви приїхали сюди далеко не влітку, а коли холодно, ми з радістю розкажемо вам, що подивитися в Празі взимку, та так, щоб не встигнути змерзнути і водночас, щоб насичено провести тут кілька днів.

Вам напевно цікаво буде знати, що зима в Празі - набагато м'якша порівняно з нашими зимами. Навіть наприкінці січня там цілком комфортно гуляти. Іноді навіть без шапки і з напівзастебнутим пуховиком. Тож одягайтеся, звісно, тепло, але не переживайте, це не сувора північ, це - приємна, м'яка Чехія.

Куди вирушити в Празі взимку, щоб подивитися найцікавіше тут

Звичайно, ніхто не відміняв піші прогулянки містом, навіть якщо за вікном мінус 5. Тому одягайтеся тепліше, беріть із собою карту Праги і вирушайте вивчати місто. І насамперед, щоб не обтяжувати себе складними маршрутами, йдіть у Старе місто і Центр.

Карлів міст

Це перша точка, куди спрямовують туристів, які прибули до Праги. І не дарма, бо, по-перше, він - незмінний символ міста, а по-друге, взимку він має особливо величний вигляд поверх свинцевої Влтави. Статуї, що безмовно стоять по всьому мосту, немов оберігають його спокій і приховують у собі якийсь секрет. Любителям готичних сюжетів тут точно сподобається, і навіть якщо ви байдужі до романтичних настроїв, Карлів міст зуміє вас переконати.

Карлов мост

Староміська площа

Розкинулася вона недалеко від мосту, щоправда, потрібно буде піти у зворотний бік, щоб потрапити туди. На площі завжди багато людей, бо там зосереджені кіоски з випічкою, смаженими каштанами та глінтвейном, там же знаходяться кілька важливих пам'яток Праги, а саме:

  • Тинський храм;
  • Астрономічний годинник, на якому щогодини відбувається ціла вистава за участю ляльок;
  • Старовинні палаци.

Взимку на Староміську площу в Празі тягне особливо сильно, тому що тут можна зігрітися чаєм і глінтвейном, послухати вуличних музикантів, зайти в кафе на обід.

Староміська площа

Празький град

Він розташований на зворотному боці від Староміської площі, і туди краще піти, коли вже підкріпитеся і зігрієтеся. Празький град взимку по-справжньому казковий - тут інших слів не підібрати. Він і влітку має таємничий і величний вигляд, а взимку так і поготів. І багато в чому завдяки готичним спорудам, гострим шпилям, що немов протикають небо, черепичним дахам, присипаним снігом, тиші, що повисла над брукованими бруківкою вулицями. Тут відчуття таке, немов час уповільнює свій хід. А ще один плюс зимової поїздки до Праги - відсутність натовпів туристів. Так, вони будуть, але не так багато, як влітку або ранньої осені.

Празький град

Якщо ви запитаєте нас - що подивитися в Празі взимку? - ми впевнено відповімо: обійдіть пішки центральну частину міста. І навіть якщо в одному місці ви опинитеся кілька разів поспіль, менш приємними враження від нього не стануть.

Другие статьи