Збираєтеся відвідати Вену? Ми так за вас раді! Це місто зачаровує кожного буквально з перших хвилин. І не обов'язково бути знавцем високого мистецтва і класичної музики, Відень радо приймає кожного, хто туди приїжджає. Навіть завсідників гучних вечірок. Що цікаво, столиця Австрії в списку найкомфортніших для проживання міст світу. Але, як це зазвичай буває, місцеві завжди чимось незадоволені. Дивовижні віденці, дивовижний Відень, і дуже скоро у вас буде чудова нагода познайомитися з ними особисто.

Якщо ви налаштовані серйозно, якщо навіть збір валіз ви відклали на потім, тільки щоб скласти список пам'яток австрійської столиці, ця стаття для вас. Ми включимо в топ-місць Відня все те, що по-хорошому побачити за 2 дні складно. Але ви ж постараєтеся, чи не так?

Центральна площа. Традиційно для європейських міст площа прилягає до головної ратуші столиці. За старих часів на площі збирався народ, щоб почути про нові закони правителів, у наші ж дні на площі проводять різдвяний ярмарок, мабуть, найяскравіший і найсвятковіший у Європі.

Центральна площа

Площа Шварценберг. Ще одна площа, яка, між іншим, знаменита на весь світ тим, що саме тут розташувався Технічний університет, Віденський музей, Будинок художника і Карлскірхе, виконана в стилі габсбурзького бароко.

Площа Шварценберг

Палац Шенбруннів. Архітектурний ансамбль Відня, що складається з ошатних старовинних будівель, має урочистий вигляд, з якого боку не підійти. Та все ж одним із найвидатніших у плані архітектури та масштабу вважається зведений у стилі бароко палац Шенбрунн. Не кожному туристові до смаку гуляти палацово-парковими комплексами, але тут вам має сподобатися. Здається, ніби серце міста саме тут, у Шенбрунні.

Палац Шенбруннів

Зоопарк. Зоопарк у Відні - один із найстаріших у світі. Погодьтеся, варто хоча б раз побачити настільки визначну пам'ятку, а заодно - і рідкісні види тварин. Сюди краще приходити, звісно ж, із дітьми.

Зоопарк


Музей истории искусства. Ось сюди варто приходити мало не на весь день - настільки тут багато шедеврів, які просто необхідно побачити сучасній культурній людині. Рембрандт, Босх, Рубенс, Тіціан - це лише деякі гучні імена тих, чиї роботи представлені в музеї.

Музей історії мистецтва

Віденська опера. Куди ж без неї. Сама лише будівля опери потребує уважного огляду, навіть якщо ви вирішите не відвідувати жодних вистав. Вони тут не з дешевих, тому, якщо є бажання заощадити, беріть стоячі місця. Стояти протягом усієї вистави буде виснажливо, але так ви доторкнетеся до прекрасного і зможете розповісти знайомим, що побували у Віденській опері.

Віденська опера

Собор святого Стефана. Це справжній символ Відня. Виконаний у готичному стилі, він вражає своїми розмірами. У загострених вежах зосереджена дзвіниця, що складається з десятків маленьких дзвонів. Екскурсії є до самого собору, а також - у підземелля та на горище.

Собор святого Стефана

Бельведер. Ще один палацовий комплекс, що являє собою важливу туристичну точку Відня. Бельведер займає міцну позицію в списку помпезних пам'яток австрійської столиці. Складається він з Верхнього і Нижнього Бельведера, найчастіше туристи відвідують Верхній через зосереджену там колекцію Густава Клімта.

Бельведер

Музейний квартал. Це місце, де пульсує життя Відня. Сам квартал розташований на околиці Старого міста, тут розташовані заклади, так чи інакше пов'язані з культурою, мистецтвом, відпочинком. Влітку на вулицях відбуваються арт-перфоманси, виступають гідні музиканти, організовуються виставки та модні покази. Хочете відпочити душею і перейнятися високим? Тоді вам обов'язково треба відвідати Музейний квартал.

Музейний квартал

Якщо захочете єднання з природою, поїдьте у Віденський ліс - він у передмісті, або відвідайте Міський парк - він розкинувся в межах міста.

Другие статьи