Даугавпілс вважається найдемократичнішим містом-курортом у Латвії з погляду цін на житло. Тому в туриста є всі шанси влаштувати собі тут недорогий відпочинок. А відпочити в Латвії варто хоча б раз. Узбережжя Балтійського моря не настільки популярне серед туристів порівняно з, припустімо, Іспанією чи Італією, але тут однозначно цікаво.

Це місто - друге після Риги за розмірами. Але це зовсім не означає, що тут натовпи туристів. Навпаки - прогулянки Даугавпілсом через невелику кількість гостей міста будуть спокійними. Що обов'язково варто відвідати, будучи тут, так це фортецю з аналогічною назвою. Вона слугувала колись елементом укріплювальної системи держави і вважається однією з найбільших у всій Європі. Що ще?

Отель

Пам'ятки

Як і в будь-якому європейському місті, у Даугавпілса є його нова і стара частини. Так ось, старе місто прикрашене будівлями, виконаними в бароковому стилі - обов'язково з червоними дахами і своєрідними формами. Центральна частина Даугавпілса взагалі усіяна пам'ятками - тут їх налічується близько вісімдесяти, зокрема - безліч релігійних. Просто погуляти тут - уже задоволення, причому - безкоштовне. А чи це не ваша мета, якщо ви спочатку планували недорогий відпочинок у Даугавпілсі?

Зони для відпочинку

Ще одне місце, яке варто обов'язково відвідати, якщо тут ви з сім'єю, це міський парк. Він був створений ще у ХІХ столітті, зараз тут купа ігрових та розважальних зон, майданчиків для дітей, - нудно точно не буде.

Парк Даугавпілс

Пляжі

Купальний сезон у Латвії нетривалий - захоплює липень і половину серпня. У цей період на пляжах дуже багато людей, та й ціни на житло злітають на раз-два. Отже, маючи на меті - провести недорогий відпочинок у Даугавпілсі - враховуйте цю особливість Латвії і плануйте поїздку на низький сезон.

Пляж Даугавпліс

Житло

Оскільки Латвію не назвеш особливо туристичною країною, то й Даугавпілс не вирізняється широким вибором готелів. Зате серед тих варіантів, які є, можна підібрати собі і бюджетне молодіжне житло, і 5-зіркові номери в готелях.

Щоб укластися в запланований бюджет і провести все ж таки недорогий відпочинок у Даугавпілсі, плануйте його заздалегідь і замість авіаквитків беріть квитки на автобус.

Другие статьи