Коли опинитеся в Литві, не скористайтеся можливістю зазирнути в друге за величиною місто країни - Каунас. До речі, тут особливо сподобається ощадливим туристам, оскільки недорогий відпочинок у Каунасі - цілком буденне явище, якщо цілеспрямовано заощаджувати (наскільки відпочинок у Європі в принципі може бути недорогим).


Замок Каунас

Насамперед, звісно, варто відчути атмосферу міста. Для кожного туриста вона буде чимось своїм, особливим - комусь місто сподобається, у когось воно залишить подвійні почуття. А яким побачите Каунас ви? Ось заради цього і варто зануритися в життя цього негучного міста, вивчаючи його визначні пам'ятки та архітектурну красу. Особливу увагу, напевно, приверне до себе собор св. Петра і Павла, а за сумісництвом і - єдиний і найбільший у Литві храм, виконаний, до того ж, у готичному стилі.

Лайсвес алея

У вільний від екскурсій час обов'язково прогуляйтеся головною вулицею Каунаса - Лайсвейс алеєю. Вона всіяна кав'ярнями та магазинчиками і тягнеться цілих півтора кілометра. До речі, з'єднує між собою стару і нову частини міста. Тут можна просто походжати вечорами, а можна й посидіти в якомусь із вподобаних закладів. Чашечка кави в ресторані, думаємо, не зашкодить вашому плану - провести недорогий відпочинок у Каунасі.

Що важливо пам'ятати туристу

Приїжджаючи в нову країну, корисно дотримуватися місцевих правил. Так, у Литві діють дуже високі штрафи на водіння авто навіть у мінімальному алкогольному сп'янінні та на перевищення швидкості. Врахуйте це, якщо візьмете в оренду автомобіль. Щодо безпеки в місті, то рівень злочинності тут мінімальний. Та все ж надійніше буде залишити цінні речі та великі суми грошей у сейфі при вашому готелі.

Якщо вважаєте, що безпечніше тримати все при собі, чиніть так, як вам зручніше.

До речі, щодо проживання в Каунасі. Щоб відпочинок тут вийшов справді недорогим, заселіться в хостел - найбюджетніший варіант, або ж - підберіть недорогі апартаменти (зазвичай - оренда кімнати або цілої квартири). А тепер - щодо чи не найважливішої частини бюджету на поїздку до Литви: проїзд. Ви можете сісти на літак, але таким чином навряд чи заощадите, а можете - придбати квитки на автобус і прямим рейсом швидко опинитися в Каунасі. Найчастіше за такими європейськими напрямками різниця між автобусними квитками та авіаквитками значна і на користь перших. Тільки вирушаючи в поїздку автобусом, можна розраховувати на недорогий відпочинок у Каунасі.

Другие статьи