Коли чуєш про Юрмалу, в голові мимоволі малюється образ старого-доброго друга, або навіть хорошого сусіда, з яким давно не бачилися. І ось, нарешті, намічається довгоочікувана зустріч. Здається, ніби ніякої екскурсії по Юрмалі не потрібно, щоб насолодитися красою цього приморського міста. Тут вам і море, і довгі піщані пляжі, нетривіальна архітектура прибалтійського міста. Цитуючи класика, "Чого ж більше?". Однак досвідчені гіди знайдуть чим вас здивувати на екскурсії по Юрмалі.

Оглядова екскурсія - ось що підійде туристу-першовідкривачеві І закономірно, що приведе вона вас до моря. Це місце - улюблене в кожного, хто бажає хоча б ненадовго втекти із загазованого міста і метушні, кому не вистачає усамітнення і хто знаходить його тут, серед хвойних дерев, на березі прохолодного, спокійного моря. Як місто-курорт Юрмала знаменита з XIX століття і зараз зберігає за собою це горде звання. Прибережна частина Юрмали складається з 14 невеликих курортних селищ, що плавно переходять одне в одне. Тут вам і сучасні пансіонати, і двоповерхові дерев'яні котеджі з характерними для них різьбленими вікнами і просторими верандами, зведені на рубежі XIX і XX століть. Усі будівлі буквально потопають у зелені, а в повітрі висить стійкий смолистий запах хвої. Ідеальне місце якщо не для відпочинку, то як мінімум - для екскурсії. Що ще можна буде побачити під час оглядової екскурсії Юрмалою, то це знаменитий концертний зал "Дзінтарі" - саме тут відбуваються такі масштабні заходи, як "Нова хвиля", "КВК", "Юрмаліна" тощо.

Юрмала

Ви просто зобов'язані це побачитиь

“Будинок казок Ундіна" - це музей просто неба. Потрапити сюди буде цікаво всім шанувальникам зеленого туризму і прихильникам екологічного стилю життя. Мета музею - познайомити гостей із фольклорними традиціями місцевих жителів, зокрема - ремеслами. Насамперед увагу туристів привертають вирізані з дерева міфічні персонажі, які розташовані по всій території музею. Крім того, тут регулярно проходять майстер-класи від ремісників, концерти та інші культурно-просвітницькі заходи. Якщо екскурсія по Юрмалі приведе вас до "Музею Ундіни", ви напевно побачите тут справжніх художників та інших творчих особистостей, які приїжджають сюди за натхненням і щоб попрацювати.)

Дом сказок Ундина

Ще одне місце, яке варто було б відвідати, перебуваючи в Юрмалі, - це музей Райніса і Аспазії - двох видатних поетів, які жили в цій будівлі в останні роки свого життя. Виглядає музей як обжита дача, обстановка - повністю відповідає тому, якою вона була в ті часи, коли там жили люди. Готуйтеся: тут ви знайдете практично безцінні експонати - книги з особистих колекцій письменників, їхні фотографії та документи.

Коли відвідаєте всі найвизначніші пам'ятки Юрмали, дозвольте собі просто прогулятися містом, - так ви краще зрозумієте його характер.

Другие статьи