З настанням весни загострюється бажання жити, гуляти на свіжому повітрі, навіть радіти невдачам, а особливо загострюється потяг до мандрівок. Ясна річ, що березень - ще не серпень, тому навряд чи вдасться на туристичному автобусі дістатися до гарячих країн. Зате куди ви точно зможете поїхати в березні (наприклад, на 8 березня), так це Європа. А щоб ви не ламали собі голову над конкретним варіантом, ми підготували для вас кілька на вибір. У підсумку вийде відпочити недорого, швидко і з величезним задоволенням.

Париж

Ми не могли почати свій список з чогось іншого, тому що Париж заслужено носить звання романтичної столиці. Саме тут щодня хтось освідчується в коханні своїй половинці, хтось одружується, закохується, відкриває для себе світ по-новому, а тепер і ви маєте шанс доторкнутися до цього величного міста і скласти про нього власне враження. Щоб поїздка на 8 березня вдалася, продумайте маршрут, включіть туди набережну Сени, затишні кафешки з літніми терасами, прогулянки Версалем або виїзд за місто. Та якщо просто відійти вбік від галасливих туристичних місць, ви подивитеся на Париж зовсім іншими очима. Його чарівність у потрісканій штукатурці на стінах старих будівель, у брукованих бруківкою дорогах, у заході сонця, що химерно відблискує променями на вікнах і між проводів. Гуляти і насолоджуватися - ось програма-мінімум на період вашої поїздки. І звісно, кохайте, даруйте турботу тій людині, з якою вирушите в таку романтичну подорож. А якщо ви роздумуєте не тільки над тим, куди поїхати в березні, а й над тим, з ким, то ми вам підкажемо. Париж - шикарне місце відпочинку і з коханою дівчиною, і з подругою, сестрою або мамою.

Париж

Рим

Якщо вже ми заговорили про чарівні європейські столиці, куди ж тут без Риму! Величний, вічно сонячний і доброзичливий - саме таке враження у вас найімовірніше складеться про італійську столицю. Що цілком закономірно. Рим - місто для кохання, ось тільки якщо в Парижі воно оповите романтикою і меланхолією, то кохання римське більш пристрасне й емоційне. Ось побачите! Гуляючи вулицями Риму, вам захочеться загубитися, щоб залишитися тут назавжди або щонайменше - надовше. І справді - щоб насолодитися своїм березневим відпочинком в Італії, часу завжди буде замало. Тому для початку відвідайте найпопулярніші визначні пам'ятки (Колізей, Форум, Стадіо Олімпіко - чому б і ні, якщо ви або ваша супутниця вболіваєте за Roma або Lazio), а потім спокійно вдавайтеся до обжерливості. О, Італія - ідеальне для цього місце! По-перше, їхня кухня чимось схожа на нашу, тому ви уникнете гастрономічного шоку. По-друге, вона шалено смачна. Саме тут батьківщина піци та пасти, тож, може, час пізнати оригінальний смак цих страв? Звичайно ж, не просто так, а попиваючи холодне вино і прислухаючись до розмов місцевих. Dolce far niente - ось їхня позиція по життю, і з ними важко не погодитися. То що, питання "куди поїхати в березні" закрите?

Рим

Прага

Якщо ви все ще перебираєте варіанти і хочете опинитися в самому серці Європи, не витративши на поїздку мільйони, тоді їдьте в Прагу. Ось він, оптимальний варіант для поїздки на двох. Сьогодні сідайте в автобус, а завтра ви вже в столиці Чехії. І не просто в столиці, а в місті червоних черепичних дахів, у місті готичних храмів і містичного Карлового мосту. Прага створена для того, щоб там гуляти. Вона багата на старовинні райони, де цілі вулиці виглядають так, ніби зійшли з ілюстрацій для казки. Тут немає шаленого ритму, характерного для столиці, навпаки - люди неспішно прогулюються і здається, ніби тут ніхто не працює. Але повірте - романтичну обстановку для вас двох вам точно створять. Ви тільки визначтеся, яким хочете зробити святковий вечір - зі свічками та в ресторані, чи на березі річки з келихом вина в руці та з теплим вітром у волоссі? Уявили цю картину? То-то ж. Але ж реалізувати задумане простіше простого. Замовляєте квитки, бронюєте житло і все - ви здійсните мрію своєї коханої, а може, і зробите для неї повний сюрприз.

Прага

Взагалі, вирішити, куди поїхати в березні, нескладно. Головне - бажання створювати свято собі й тим, кого ви любите, адже життя складається з дрібниць. То навіщо ж відкладати його, життя, на потім, якщо воно просто тут і зараз? Питання риторичне, тому бажаємо вам приємного відпочинку в ідеальній компанії в одному з найромантичніших міст Європи.

Другие статьи