Якщо ви подорожуєте Польщею, не полінуйтеся виїхати за межі Варшави і відвідати невелике місто за 100 км від столиці - Радом. Його немає в списках обов'язкових до відвідування туристичних об'єктів, екскурсії Радомом навряд чи фігурують серед популярних європейських екскурсій. І тим не менше тут є на що подивитися.

Радом не назвеш молодим містом. Якщо вірити історичним даним, його заснував сам король Казимир III в середині XIV століття. За час свого існування поселення неодноразово спалювали і знову відновлювали - напевно, тому часто Радом порівнюють із птахом Фенікс, здатним повставати з попелу. Так чим же примітні екскурсії Радомом?

Радом

Сьогодні містом навряд чи назвеш туристичним у прямому сенсі цього слова. Воно радше промислове, хоча і з розвиненою інфраструктурою, яка зручна і для місцевих, і для гостей Радома. Що ще зручно, так це добиратися до Радома. Тут розташований аеропорт, залізничний вокзал і автовокзал. Потрапивши сюди одного разу, у вас не буде відчуття, ніби звідси важко вибратися. Ні, в будь-який момент сідайте на автобус і їдьте далі вивчати Польщу. Але перш ніж ви поїдете, все ж таки зробіть оглядову екскурсію Радомом, і не обов'язково з гідом - можна і самостійно познайомитися з містом. І звісно, краще, якщо вдасться це зробити пізно ввечері або рано вранці, коли на вулицях трохи менше народу, а головне - немає всюдисущих туристів з фотокамерамии :)

Визначні пам'ятки Радома, які варто побачити

  • Оскільки місто старовинне, тут багато історично значущих будівель. Наприклад, є два будинки, виконані в бароковому стилі. Зараз там розташований музей сучасного мистецтва, а спочатку ці будівлі називалися Будинки Гонскі та Естерки.
  • Ще один об'єкт, за який напевно зачепиться ваш погляд, це костел святої Діви Марії в неоготичному стилі. Ця будівля вирізняється небувалою висотою і масштабом на тлі інших, скромніших за розмахом, будівель. Тож - точно не пройдете повз.
  • Шанувальникам Італії та всього італійського цікаво буде побачити міську ратушу - вона виконана в стилі типових для Італії будівель.

Оскільки місто невелике, рано чи пізно архітектурна краса закінчиться, і вам захочеться продовжити свою пізнавальну екскурсію Радомом. Сходіть у Старий сад - це головний міський парк, але не звичайний: за його основу взято англійські парки. Старий сад розбитий по обидва береги річки Млечна, тож у вас буде можливість відпочити на лавці біля водойми.

У місті є ще один, більший сад - ім. Тадеуша Костюшки, є музеї, театр. Тадеуша Костюшки, є музеї, театр. Якщо ви зберетеся затриматися в Радомі на кілька днів - культурно-розважальна програма вам забезпечена.

Другие статьи