Лінц - далеко не перше місто, куди прагнуть потрапити туристи, відвідуючи Австрію. Так, це місто промислове, але це зовсім не означає, що екскурсії Лінцом втрачають свою актуальність. Що ви! Лінц якраз із тих міст, які демонструють чудовий приклад того, як чарівність середньовічних вулиць може мирно уживатися з сучасними технологіями.

Вижити за будь-яку ціну Напевно перше, про що вам розкажуть гіди на екскурсії по Лінцу, так це його непроста історія. Перші поселення на місці майбутнього великого міста датуються ще 15 роком до н.е. Тоді місто ще не знало, що на нього чекає чума, вторгнення Наполеона, повстання, міжусобиці, бомбардування під час Другої світової війни. Сьогодні Лінц немов повстав із попелу - тут жодного натяку на колишні негаразди.

Гуляючи пішки містом, підніміться на гору Пестлінгберг - тут розташований елітний житловий район Лінца. Оскільки доведеться підніматися нагору, скористайтеся трамваєм, який пересуватиметься під ухилом 10 градусів і більше. Зверніть увагу на тунель і казково оформлені гроти - це те, що лишилося від форту, який колись знаходився на горі.

Пестлінгберг

Як і в багатьох туристично привабливих європейських містах, головна визначна пам'ятка Лінца - замок, збудований у Середні віки. Сьогодні в його приміщенні розташувався історичний музей, що знайомить гостей міста з його історією. Тут ви побачите предмети побуту, ювелірні вироби, зброю, документи з минулого і навіть археологічні артефакти періоду неоліту.

Замок

Що ще варто відвідати, так це "музей майбутнього" (народна назва), він же - Ars Electronica Center. Музейні експонати, представлені тут постійно, - це твори медіамистецтва та приклади передових технологічних розробок. Для дітей існують окремі наукові лабораторії, де з експонатами можна навіть взаємодіяти. Утім, прогулянка біля музею теж подарує приємні емоції, особливо ввечері, бо поруч набережна, а саму будівлю гарно підсвічують.

Шанувальникам сакрального мистецтва буде цікаво дізнатися, що в Лінці велика кількість храмів і церков, а шанувальникам творчості Моцарта - що в Лінці є його музей. Точніше - музей у будинку, де Моцарт любив зупинятися, перебуваючи в цьому місті. І навіть якщо ви не є шанувальником Моцарта, напевно вам буде цікаво подивитися на житлове приміщення і на те, як був влаштований побут місцевих жителів періоду XVII-XVIII століть. Крім того, в Лінці щорічно проводиться масштабний кінофестиваль і свято на кшталт Одеської гуморини. Якщо пощастить і ви будете в Лінці якраз у цей час, побачите на власні очі, який це все має вигляд.

Другие статьи