Кожен турист-початківець рано чи пізно ставить перед собою животрепетне питання - "як дістатися з аеропорту Катовіце в Краків швидко і недорого?". І це нормально. Лише досвідчені мандрівники вздовж і впоперек вивчили Польщу і знають, на чому можна заощадити і як краще добиратися до пункту призначення. Але будь-який досвід приходить шляхом проб і помилок. Навіть якщо ґрунтовно підготуєшся до поїздки і вивчиш всілякі відгуки, є шанс промахнутися з вибором транспорту або надмірно витратитися. Хочемо вас застерегти від неприємних сюрпризів, які обіцяє недосвідченому туристу перша поїздка.

Як ви, напевно, вже здогадалися, аеропорт розташований не в самому місті, а за 40 км від Катовіце - в населеному пункті Пижовиці. Тому, навіть якщо ви захочете після прильоту відвідати сам Катовіце, вам все одно доведеться в екстреному порядку вирішувати питання з проїздом.

На чому краще їхати в місто

Варіантів вистачає, інша річ - чи будуть квитки. Найпопулярніші транспортні компанії Польщі - "Експрес" і "Матушек". Зазвичай вони перевозять туристів невеликими бусами - сучасними моделями наших маршруток. Як і на українських автовокзалах, біля аеропорту Катовіце вони шикуються в ряди і готові розвозити гостей Польщі за будь-якими напрямками. Ціна на проїзд до Кракова може бути навіть нижчою, ніж до Катовіце, - треба уточнювати на місці. Або - відвідайте сайти цих перевізників заздалегідь, подивіться їхні сторінки в соціальних мережах, почитайте відгуки.

Автовокзал MDA ul. Bosacka, зупинка G14.

Час відправлення Час прибуття
01:00 02:40
02:10 03:50
11:00 12:40
12:30 14:10
15:10 16:50
16:15 17:55
17:10 18:50
17:40 19:20
18:35 20:15
19:05 20:45
20:35 22:15
22:20 23:50
23:20 01:00

Якщо вирішите діяти вже на місці, обов'язково розпитайте водія, куди саме йде автобус і де він вас висадить. Буває, через недосвідченість туристи заїжджають не туди, куди планували. Якщо хочете розв'язати своє завдання "як дістатися з аеропорту Катовіце до Кракова" завчасно, дивіться, щоб не прогадати з часом. Авіарейси затримуються, або їх зовсім скасовують, тому є ризик не встигнути на пересадку. До речі, є ще варіант, коли пасажири бронюють разом з авіаквитками довезення з Катовіце до Кракова. Краще так не ризикувати і забронювати місця у перевізників окремо (особливо, якщо у вас маленькі діти). Сподіваємося, ви все ж таки зробите правильний вибір, скрізь встигнете, а відстань між Катовіце і Краковом подолаєте максимально швидко і безпечно. До речі, автобусом туди їхати близько години (між містами відстань 80 км).

Насамперед - Катовіце

Можливо, у вас є справи в цьому місті, або ви просто хочете побачити місто, в якому немає на що дивитися. У такому разі сідайте на маршрутку до міста, а звідти вже - на автобус до Кракова. Щоправда, доведеться пройтися від залізничного вокзалу, куди прибувають маршрутки, до автостанції. За ціною ви можете навіть виграти, а от за часом - ні. Ходять між польськими містами і поїзди, щоправда, довше ходять (2 години і більше).

Навіть якщо ви приїдете до Польщі навмання, у вас буде можливість спокійнісінько виїхати в будь-яке місто: крім приватних перевізників, працює і державна служба перевезень. На її автобуси квитки купують у спеціальному тікет-автоматі.

Другие статьи