Коли український турист замислюється, де б організувати недорогий відпочинок, Катовіце спадає на думку не відразу. І дуже даремно. Це місто вважається промисловою столицею Польщі, тут же розташований найбільший лоукостовий аеропорт Східної, а може, і всієї Європи.

Аеропорт Катовіце

Орієнтація на місцевості: де в Катовіце оселитися і де їсти, щоб недорого

Дуже зручно, що зараз у туриста практично немає складнощів із тим, щоб орендувати житло в будь-якій точці світу. Для цього достатньо моніторити найкращі пропозиції на букінгу або на сайті airbnb. Там ви знайдете як хостели, так і готелі, хороші готелі. Що вибрати за підсумком - залежить від вашого гаманця і подальших планів на відпочинок. Плюс - невідомо, як надовго ви затримаєтеся в Катовіце. Якщо вдома сидіти не плануєте і, по суті, вам потрібен дах над головою і ванна кімната, тоді вибирайте хостел. Він обійдеться відносно недорого - можна знайти навіть за 6-10 євро за ніч. Якщо ж ви більш вибагливі в плані комфорту, підшукуйте житло серед готелів. Катовіце - це місто, не розпещене любов'ю туристів, тому шалено високих цін тут швидше за все не буде. У будь-якому разі - ви не поїдете туди наосліп, сподіваючись на те, що недорогий відпочинок у Катовіце організується сам по собі. Ні, ви посприяєте цьому прямим чином, ретельно вибираючи варіант житла.

Готель у Катовіце

Харчуватися чим-небудь і де доведеться, аби заощадити, теж не треба. Тим паче що в кожному місті є свої знакові заклади, побувати в яких просто честь, або просто - треба для галочки. Та й поїсти там теж буде не зайвим, якщо вже кафе чи ресторан рекомендують інші туристи. У Катовіце такою популярною точкою вважається вегетаріанське кафе з хіпі атмосферою, де частенько влаштовують творчі вечори. Якщо ви не вегетаріанець, можна поїсти десь в іншому місці, а сюди прийти за настроєм і послухати виступ музикантів, бардів. Де ще недорого поїсти в Катовіце, підкаже вам вальяжна прогулянка центром міста. Там на кожному кроці кафе з місцевою кухнею, а також - з італійською і навіть китайською. А що, це типове європейське місто, тут є багато чого.

Від чого ще залежить недорогий відпочинок у Катовіце

Зрозуміло, від виду транспорту, яким ви сюди будете добиратися. Ми рекомендуємо поїхати до Польщі автобусом. Це вам не літак, на якому сильно не заощадиш, особливо, якщо їхати треба в чіткі дати, а гарячих пропозицій від авіаперевізників немає. На автобус завжди хороші для немарнотратного туриста ціни. Особливо, якщо їхати в Катовіце автобусом від компанії "Транстемпо". Щоб бути в курсі актуальних пропозицій, перевіряйте ціни на напрямок, який вас цікавить, і бронюйте місця заздалегідь (щоб встигнути і щоб найкомфортніше місце в салоні було за вами).

Другие статьи